Ronja Rövardotter (Ronja Ryövärintytär)

Suurenmoinen seikkailu taistelusta rauhan ja oikeudenmukaisuuden puolesta

Astrid Lindgrenin rakastettu kertomus Ronja Ryövärintytär on kiehtonut pieniä ja suuria monessa sukupolvessa. Syksyllä 2023 esitämme modernin version tästä kuolemattomasta klassikosta Svenska Teaternin Suurella näyttämöllä, kun David Sandqvist herättää Matiaksenmetsän henkiin ja Antonia Atarah esittää reipasta ryövärintytärtä.

Svenska Teaternin suursatsaus tarjoaa jännittävän fantasiaseikkailun, jossa on mukana nykysirkusta, nukketeatteria ja mahtavaa musiikkia. Ronja Ryövärintytär on vangitseva kertomus oman tien löytämisestä, mutta se kertoo myös teinin energisestä taistelusta rauhan ja oikeudenmukaisuuden puolesta. Uusi näytelmätoteutus kuvastaa meidän aikaamme, mutta on ennen kaikkea suurenmoinen seikkailu, johon kukaan ei ole liian vanha eläytymään ja tempautumaan mukaan!

Juoni

Myrskyisenä yönä ukkosen riehuessa syntyy Ronja Ryövärintytär, kaikkien vuorten ja metsien mahtavimman ryöväriruhtinaan tytär. Yksitoista vuotta myöhemmin hän on riittävän itsenäinen lähetettäväksi Matiaksenmetsään opettelemaan siellä vaanivia vaaroja. Hän kohtaa metsän kummalliset olennot – ajattaret, männinkäiset ja kakkiaiset – ja lumoutuu uudesta vapaudestaan. Mutta mitä tapahtuu, kun Ronja saa tietää, mitä ryöväripäällikkö oikeastaan tekee ja mistä kaikki ryövätyt saaliit ovat peräisin?

Ohjaaja David Sandqvist työstä näytelmän parissa

”Minulle Ronja on ennen muuta kertomus kasvamisesta ja itsenäistymisestä. Siitä tunteesta murrosiän kynnyksellä, kun tajuaa, että lapsuus ei ole ikuista ja että täytyy astua maailmaan ja pärjätä siellä. Se on myös kertomus kapinoinnista ja oman tien löytämisestä. Ronja uskoo rauhaan, hyvyyteen ja empatiaan ja kapinoi vanhempiaan vastaan taistellessaan sen puolesta, mihin hän uskoo. Haluan esittää tästä klassikosta version, joka menee syvälle näihin suuriin teemoihin. Ronja kohtaa ensimmäistä kertaa suuren maailman yksin, mikä kaikkien ihmisten täytyy joskus kokea. Haluan, että koko esitystä leimaa taikuus ja seikkailu viedään uudelle tasolle, missä sirkus, musiikki ja fantastiset nuket kohtaavat näyttämöllä. Tämä on taiteellisen urani suurin projekti ja haluan panna kaiken peliin.”

Ronja Ryövärintytär ennakkomyynnissä -20% alennus

Haluatko olla ensimmäisten joukossa ostamassa lippuja Suurella näyttämöllä syksyllä 2023 esitettävään Ronja Ryövärintyttäreen? Haluatko ostaa lippuja -20% alennuksella?

Ilmoita sähköpostiosoitteesi alle, niin saat ennakkovaraajan ostolinkin suoraan sähköpostiisi kaksi päivää ennen varsinaisen lipunmyynnin alkua. Alennus ei koske ryhmävarauksia.

Ronja Rövardotter förköp -20% rabatt

Vill du vara bland de allra första som får möjlighet att köpa biljetter till Ronja Rövardotter på Stora scenen hösten 2023?
Skriv in din e-post address här så får du förhandsbokarens köplänk direkt till din e-post två dagar innan den egentliga biljettförsäljningen öppnas. Anmälningen förutsätter inte köp.

Förköpet och rabatten gäller enbart privatpersoners biljetter.

Ensi-ilta

7.9.2023

Näyttämö

Suuri näyttämö

Taiteellinen työryhmä

David Sandqvist
Ohjaus
Antti Silvennoinen
Koreografi
Peter Ahlqvist
Lavastus
Petri Tuhkanen
Valosuunnittelu
Iida Vanttaja
Nuket
Erika Turunen
Pukusuunnittelu