Matilda

Maaginen musikaali kerrassaan ihmeellisestä lapsesta 

Svenska Teaternin seuraava suurmusikaali on Roald Dahlin lastenkirjaan perustuva Matilda! Musikaali on loistava tarina tytöstä, joka on poikkeuksellisen rohkea, mielikuvituksellinen ja älykäs.

Matilda-musikaali on maaginen kertomus tytöstä, jolla on vilkas mielikuvitus ja yliluonnollisia kykyjä. Matilda mullistaa aikuisten maailman kieltäytymällä hyväksymästä päällepäsmäröintiä ja välinpitämättömyyttä. Hän rakastaa kirjojen lukemista ja koulunkäyntiä, mutta itsekeskeiset vanhemmat ja tyrannimainen rehtori pitävät häntä pelkkänä kiusankappaleena. Matildalla on kuitenkin yksi aikuinen, joka näkee, ettei hän ole kuten kaikki muut lapset, nimittäin viisas ja lempeä opettaja Miss Honey.

Matilda on yksi maailman rakastetuimpia koko perheen musikaaleja. Se on voittanut 100 kansainvälistä palkintoa, joista 24 on parhaan musikaalin palkintoja. Matilda niittää menestystä ympäri maailmaa! Kaikki alkoi vuonna 2010, kun The Royal Shakespeare Company toi Matilda the Musicalin näyttämölle Lontoossa. Musikaali perustuu Roald Dahlin (Jali ja suklaatehdas, Kuka pelkää noitia) kirjoittamaan lastenkirjaan. Sen on käsikirjoittanut Dennis Kelly, ja alkuperäismusiikista vastaa Tim Minchin.

Esitys on täynnä elämää, energisiä tanssinumeroita ja mukaansatempaavaa musiikkia. Puolet näyttelijöistä on lapsia, jotka ovat valmistautuneet vuoden mittaisessa Matilda-teatterikoulussa antamaan kaikkensa vaativissa rooleissa. Musikaali on kunnianosoitus kielelle, lukemiselle ja vahvuudelle asettua puolustamaan sitä, mihin uskoo.

Ensi-ilta 26.9.2024 Suurella näyttämöllä.

Ensi-ilta

26.9.2024

Ohjelmistossa

26.9.2024 – 28.12.2024

Näyttämö

Suuri näyttämö

Kesto

n. 2 t 45 min

Tekstitys

Esityskieli on ruotsi. Tekstitys suomeksi, ruotsiksi.

Esitystä suositellaan yli 6-vuotiaille.

Esitykset ja liput

Tre av barnen skall dela på rollen som Matilda. Alexandra Borgström och Lillian Bui är båda 10 år och teaterns yngsta Matilda blir Lisa Kulmala som är 8 år.

Tässä ovat Matildat!

Matildan roolissa vuorottelee kolme lasta. Alexandra Borgström ja Lillian Bui ovat molemmat 10-vuotiaita, ja teatterin nuorin Matilda on 8-vuotias Lisa Kulmala. He ovat jo kavereita keskenään ja pelkästään hyvillään siitä, että jakavat pääosan.

Tyttökolmikko seisoo näyttämöllä ja katselee tuolien ylitse tyhjää salia ja ylös kattoon maalattuja enkeleitä. Puolen vuoden kuluttua he laulavat, tanssivat ja näyttelevät täysille katsomoille.

 – Se jännittää kivalla tavalla, nauraa Lisa. Hän on nähnyt musikaalin Lontoossa ja uskoo, että tulee suoriutumaan siitä yhtä hyvin. – Heti kun alan laulaa, ei minua enää sillä lailla hermostuta, hän sanoo.

Ensemble

Matilda: Alexandra Borgström, Lillian Bui, Lisa Kulmala

Barnen: Sheri Abaday, Lily Ek, Pauli Halonen, Vilho Karivalo, Frida Lindström, Minja Matikka, Emelie Mecklin, Aron Nyman, Ellen Pettersson, Nella Saarelainen, Kosmo Salminen, Salma Sarkola, Nicole Silén, Jacob Simojoki, Erika Ström, Antti Tarvainen, Fela Tuominen Patel, Sointu Vestman

Trunchbull Riko Eklundh

Mr Wormwood Simon Häger

Mrs Wormwood Anna Victoria Eriksson

Mrs Phelps Sophia Heikkilä

Mrs Phelps Nina Palmgren

Miss Honey Pia Piltz

Antonia Atarah Ensemble

Johan Hwatz Ensemble

Karl Noremo Kahlekuningas, ensemble

Peter Nyberg Ensemble

Petra Pääkkönen Ensemble

Pontus Simm Ensemble

Aaro Wichmann Ensemble, Sergei, automekaanikko

Davey van Pas Swing

Mira Andersson Ensemble, kokki

Gustav Gälsing Ensemble, Michael Wormwood, leikinohjaaja

Jack Johansson Ensemble, Rudolpho, tanssikapteeni

Heidi Laakso Ensemble

Ella Niinistö Swing

Iina Suomalainen Ensemble, Akrobaatti

Emilia Öhlin Swing

Yli 40 lasta Matilda-koulussa

Musikaali on poikkeuksellinen, sillä puolet näyttelijöistä on lapsia, jotka koko vuoden kestäneen Matilda-koulun jälkeen ovat valmiita antamaan kaikkensa lavalla. Emilia Nymanin johtamaan kouluun osallistuu yli 40 lasta. Esitys koostuu vauhdikkaista tanssinumeroista ja mukaansatempaavasta musiikista, jotka puhuttelevat niin lapsia kuin aikuisia.

– Minä rakastan Matildaa! Aina, kun haluan tulla hyvälle tuulelle, menen katsomaan Matildan. Matildassa on kaikkea: huumoria, lämpöä, mielikuvitusta ja anarkiaa sanoo ohjaaja Markus Virta.

Taiteellinen työryhmä

Dennis Kelly
Käsikirjoitus
Tim Minchin
Sävellys ja laulujen sanat
Chris Nightingale
Orkestrointi ja lisäsävellykset
Markus Virta
Ohjaaja
Kristian Nyman
Kapellimestari
Paul Farnsworth
Lavastus ja puvut
Gunilla Olsson
Koreografi
Jason Taylor
Valosuunnittelu
Andreas Lönnquist
Äänisuunnittelu
Maria Lundström
Esitysdramaturgi
Music Theatre International (Europe)
Tekijänoikeuksia valvoo