Ronja Rövardotter

Ett storslaget äventyr om kampen för fred och rättvisa

Astrid Lindgrens älskade berättelse Ronja Rövardotter har trollbundit små och stora i flera generationer. Hösten 2023 presenterar vi en modern version av den odödliga klassikern på Svenska Teaterns Stora scen då regissören David Sandqvist blåser liv i Mattisskogen med Antonia Atarah som den tuffa rövardottern.

Svenska Teaterns storsatsning bjuder på ett spännande fantasiäventyr med element av nycirkus, dockteater och mäktiga musikinslag. Ronja Rövardotter är en fängslande historia om att hitta sin egen väg i livet men handlar också om en tonårings energiska kamp för fred och rättvisa. Den nya iscensättningen speglar vår samtid men är framför allt ett storslaget äventyr där ingen är för gammal för att känna igen sig och ryckas med!

Handlingen

En stormig natt då åskan härjar föds Ronja Rövardotter, arvinge till den mäktigaste  rövarhövdingen i alla berg och skogar. Elva år senare är hon självständig nog att skickas ut i Mattisskogen för att lära känna farorna som lurar där. Hon möter skogens vidunderliga väsen – vildvittror, grådvärgar och rumpnissar och hänförs av sin nyvunna frihet. Men vad händer då Ronja får veta vad en rövarhövding egentligen gör och varifrån alla rövarbyten kommer?  

Regissören David Sandqvist inför arbetet med pjäsen

För mig är Ronja framför allt en berättelse om att växa och bli självständig. Om den känslan man har i början av tonåren då man inser att barndomen inte är evig och att man måste stiga ut i världen och klara sig. Det är även en berättelse om uppror och att hitta sin egen väg i livet. Ronja tror på fred, godhet och empati och trotsar sina föräldrar i kampen om det hon tror på. Jag vill iscensätta en version av den älskade klassikern som går in på djupet på dessa stora teman. Ronja möter för första gången den stora världen ensam, något vi alla människor en dag måste göra. Jag vill att hela föreställningen är präglad av en genomgående känsla av magi och att äventyret förs till en ny nivå där cirkus, musik och fantastiska dockor möts på scenen. Det här är det största projektet jag arbetat med under min konstnärliga karriär och jag tänker gå all in.

Ronja Rövardotter förköp -20% rabatt

Vill du vara bland de allra första som får möjlighet att köpa biljetter till Ronja Rövardotter på Stora scenen hösten 2023?
Skriv in din e-post address här så får du förhandsbokarens köplänk direkt till din e-post två dagar innan den egentliga biljettförsäljningen öppnas. Anmälningen förutsätter inte köp.

Förköpet och rabatten gäller enbart privatpersoners biljetter.

Ronja Rövardotter gruppbokning

Vill du vara bland de allra första som får möjlighet att boka gruppbiljetter till Ronja Rövardotter på Stora scenen hösten 2023?
Skriv in din e-post address här så får du chansen innan det allmänna biljettsläppet äger rum. Anmälningen förutsätter inte köp. / Kirjoita sähköpostiosoitteesi tähän, niin saat tiedon kun ryhmävaraus alkaa. Liittyminen ei edellytä ostoa.
Storek på gruppen / Ryhmän koko
En uppskatting räcker / Karkea arvio ryhmän koosta riittää

Premiär

7.9.2023

Scen

Stora scenen

Konstnärlig planering

David Sandqvist
Regi
Antti Silvennoinen
Koreograf
Peter Ahlqvist
Scenograf
Petri Tuhkanen
Ljus
Iida Vanttaja
Dockor
Erika Turunen
Kostym