Svenska Teatern tänään

Svenska Teatern – Suomen ruotsinkielinen kansallisnäyttämö, jonka esityskieli on ruotsi. Tarjoamme lähes jokaiseen esitykseen tekstityksen suomeksi, ja joskus myös englanniksi.

Teatteritalo sijaitsee Helsingin sydämessä. Kolmella näyttämöllä esitetään erilaisia näytelmiä, joista jokainen löytää suosikkinsa. Suuren näyttämön saliin mahtuu noin 545 katsojaa, AMOS-näyttämöllä paikkoja on näytelmästä ja lavastuksesta riippuen parhaimmillaan 120, ja pienemmällä NICKEN-näyttämöllä istumapaikkoja on 70.

Kansallisnäyttämönä teatteri tarjoaa laaja-alaisen ohjelmiston. Draamaa, uutta kotimaista tuotantoa, klassikoita, musikaaleja, lastenteatteria – ei ole lajia, jota Svenska Teaternissa ei olisi esitetty.

Arvomme ovat vastuullisuus, rohkaiseminen, yhteisöllisyys, luottamus, rehellisyys ja kunnioitus.

Svenska Teatern tuottaa vuosittain keskimäärin 8-10 näytelmää. Tämän lisäksi teatterissa nähdään vierailevia esityksiä ja näytelmiä, jotka tuotetaan yhteistyössä toisten teattereiden tai vapaiden teatteriryhmien kanssa.

Samoin kuin useimmat muut ammattiteatterit, myös Svenska Teatern saa tukea toimintaansa sekä valtiolta että kunnalta, eli Helsingin kaupungilta.

Publikarbetare Juulia Björn och Noona Leppinen.

Syvennä teatterikokemustasi

Svenska Teaternin maailmaan voi sukeltaa myös suomeksi tai useammalla kielellä. Järjestämme mm. teosesittelyitä, esityskeskusteluita, työpajoja ja kulissikierroksia suomeksi ja englanniksi. Tai ehkä haluat harjoitella ruostinkielen taitoasi rennosti teatterin äärellä? Det passar bra, hos oss är alla välkomna. Tervetuloa kielikylpyyn!

Yleisötyön tapahtumien kautta voit syventää teatterikokemustasi ja kuulla lisää näyttämötaiteesta tai siitä, mitä talon sisällä tapahtuu. Yleisötyön lähtökohtana voi myös olla yleisö aktiivisena toimijana: Haluamme antaa katsojallekin tilaisuuden itse ryhtyä taiteilijaksi. Yleisötyön tapahtumat ovat tarkoitettu ihan kaikille, niin ensikertalaisille kuin teatterikonkareille, yksin tai yhdessä.

Teatterilla on kaksi yleisötyöntekijää, Juulia Björn, joka vastaa teatterin suomenkielisestä yleisötyöstä sekä vastaava yleisötyöntekijä Noona Leppinen.

Ota rohkeasti yhteyttä sähköpostitse etunimi.sukunimi(a)svenskateatern.fi
Juulian tavoitat myös puhelimitse numerosta 050-475 9025 tai teatterin vaihteen kautta 09-616 211.

Teaterchef Joachim Thibblin.

Teatterijohtajan tervehdys

Tervetuloa katsomaan ruotsinkielistä teatteria suomeksi tekstitettynä!

Tarinoiden kertominen suoraan ihmiseltä toiselle tekee hyvää meille kaikille. Olemme osoittaneet yhä uudelleen, että juuri tämä on vahvuutemme. On ollut ilahduttavaa nähdä, että niin monet suomenkieliset ovat huomanneet, kuinka hieno elämys teatterikäynti Svenska Teaternissa on.

Yhteinen kokemus sekä näyttämön ja katsomon välinen vuorovaikutus eivät ole kielestä riippuvaisia. Me vahvistamme katsojan elämystä tekemällä yleisötyötä myös suomeksi. Sen avulla näytelmän aiheeseen voi syventyä tarkemmin. Kaikissa näytöksissä on toki myös suomenkielinen tekstitys.

Elävä teatteri on tärkeä vastavoima nykymaailmassa, missä sosiaalinen media, digitekniikka, täydet kalenterit ja erilaiset kuvaruudut ovat jatkuva osa arkea. On hyvinvointimme kannalta ensiarvoisen tärkeää, että koemme myös hetkiä, jolloin olemme keskeytyksettä täysin läsnä ja muiden ihmisten ympäröimiä.

Teatteri tarjoaa myös arvokkaan mahdollisuuden pitää hauskaa ja nauraa yhdessä. Vapauttava nauru tekee meille hyvää. 

Tule mukaamme katsomaan asioita uudesta näkökulmasta ja löytämään niiden
inhimillinen puoli. Koe kulttuurielämys toisella kotimaisella!

Te puolestanne, rakas yleisö, tuette kulttuuria tarttumalla laajaan tarjontaamme.
Lämpimästi tervetuloa kokemaan teatterielämys kanssamme!

Teatterijohtaja Joachim Thibblin