Svenska Teatern för pedagoger och skolgrupper

Vill du besöka teatern med dina elever? Vill du integrera teater i din undervisning? Här hittar du information om vad vi erbjuder skolgrupper och pedagoger. Utöver pjäser erbjuder vi bland annat workshops, guidningar och konstnärsträffar. Som lärare kan du bli medlem i vårt pedagognätverk och få tillgång till vårt pedagogiska material.

Svenska Teaterns pedagognätverk

Vill du bli inspirerad? Vill du utvidga din metodbank? Vill du integrera teater i din undervisning?

Via nätverket, dess nyhetsbrev och skräddarsydda materialbank får du tillgång till vårt digra och inspirerande teaterpedagogiska material. Inom nätverket får du en direkt länk till teaterns konstpedagogiska team och andra konstintresserade kolleger. Att bli medlem kräver inget av dig förutom att du registrerar dig via knappen nedan.

Vinn en workshop!

Bland alla nya pedagogmedlemmar som anmäler sig spelåret 2023-2024 lottar vi ut en Våga moka- workshop (värde 250 €). Utlottningen är genomförd 2.5.2024 och vi har kontaktat vinnaren.

Läs mer om innehållet i workshopen längre ner på sidan.

Biljetter för skolgrupper

Svenska Teatern har ett skilt elevpris för studerandegrupper oberoende av gruppstorlek och ålder på studerandena, allt från småbarnspedagogiken till vuxenstuderande. Priset varierar beroende på föreställning och sittplats (Stora scenen). Pedagoger får biljetten till samma pris som eleverna när de kommer med gruppen. Till musikaler finns det oftast inte ett skilt elevpris utan då gäller gruppriset för barn och unga. Beroende på musikal kan det däremot finnas egna skolföreställningsdatum som inte syns i nätbutiken. För mera information kontakta Svenska Teaterns kundtjänst. Gruppförsäljningen håller sommarstängt 3.7-4.8.

Elevpriser

Ronja Rövardotter A 32 € / B 28 € / C 24 €, rekommenderad från 10 år

Miksi svenska? 19 €, passar högstadie-elever och andra stadiet

Matilda A 42 € / B 36 € / C 28 €, rekommenderad från 8 år i skolgrupp

Kringprogram

Be om offert på vårt kringprogram! Det ger en mer fullständig upplevelse och uppmuntrar såväl pedagoger som elever att diskutera vidare tillsammans ännu långt efter själva besökt.

PJÄSINTRODUKTION OCH KONSTNÄRSTRÄFF

I en pjäsintroduktion (ca 20 min) berättar vi mera om pjäsens teman, dess form och förbereder eleverna för föreställningsupplevelsen. En pjäsintroduktion kan ordnas på teatern innan föreställningen eller på distans redan tidigare. Till en del föreställningar finns också en videointroduktion som du hittar här.

I samband med en föreställning kan vi också ordna en konstnärsträff efter föreställningen. Ni kan få prata med t ex en skådespelare, ljustekniker, kostymdesigner eller regissör om pjäsen ifråga och om arbetet på en teater.

GUIDNINGAR

En guidning tar er bakom scenen och till utrymmen som publiken vanligtvis inte får uppleva. Guidningarna kan skräddarsys så de matchar gruppens behov, om det är så att till exempel teaterns verkstäder intresserar mest? Eller kanske kostymateljén? Eller varför inte administration och marknadsföring?

Pris: 180€
Gruppstorlek: max 25 deltagare
Längd: ca 60 min.

DRAMAPEDAGOGISKA WORKSHOPS

Du kan beställa en dramapedagogisk workshop (längd 1-2 lektioner) till skolan eller delta i en på teatern. Vi ordnar verkstäder som knyter till en aktuell pjäs och kan också skräddarsy t ex en dramaverkstad kring ett specifikt tema som är aktuellt i skolan.

Våga moka – en humoristisk teaterverkstad

Varför lönar det sig att moka? Kan mitt misstag få oss alla att skratta? I verkstaden undersöker vi tillsammans komiska situationer och bekantar oss med improvisation och känslor som väcks då något går fel. Verkstaden inspireras av situationer ur verkliga livet och ser på dem med humor och värme.

Vi uppmuntrar varandra att våga moka och låter skrattet befria oss från rädslan att göra bort sig. Att undersöka verkliga händelser med hjälp av teaterns medel och improvisation sänker tröskeln att våga testa sig fram och uppmuntrar till empatiskt bemötande. Det förlösande skrattet befriar oss och ökar på gruppens växelverkan och samhörighet. 

Målgrupp: ÅK 7 och uppåt
Pris: 250 € (utanför Nyland tillkommer eventuella resekostnader)
Gruppstorlek: 5-30 deltagare
Längd: ca 90 minuter

Verkstaden leds av teaterns teaterpedagoger Domnike Himonas och/eller Noona Leppinen. 

För bokningar, förfrågningar eller samarbeten kontakta försäljningen på biljetter@svenskateatern.fi eller per telefon 09-61 621 411.