Ronja Rövardotter har börjat repetera, titta på bilderna

30.5.2023 Nyheter

Bilderna från kollationeringen av Ronja Rövardotter

Ronja Rövardotter har börjat repetera inför höstens premiär. Hela ensemblen, det konstnärliga teamet och delar av Svenska Teaterns personal var på plats. För första gången läste skådespelarna manuset och stämningen var på topp. Många igenkännande skratt hördes i repetitionssalen denna vackra majdag.

Ronja Rövardotter hade världspremiär som teaterpjäs på Svenska Teatern 1987. Dramatiseringen gjorde Svenska Teaterns dåvarande dramaturg Annina Enckell. Det är samma ursprungstext som används idag och som bearbetats av regissör David Sandqvist.

Astrid Lindgrens älskade berättelse Ronja Rövardotter har trollbundit och charmat stora och små i över fyrtio år. Höstens storsatsning bjuder på ett spännande fantasiäventyr med häpnadsväckande magi och vi har också fått rätten att använda den förträffliga musiken vi känner från filmen om Ronja. På läsningen väckte musiken förtjusning.

Antonia Atarah ser Ronja som en förebild

Antonia Atarah, som skall spela titelrollen, säger att berättelsen om Ronja är en resa från att vara barn till det viktiga mellanläget innan man blir vuxen. Hon beskriver den som en fin vänskapsberättelse med många bottnar.

– Lindgren beskriver så fint det skifte i livet då man plötsligt börjar se sig själv på ett annat sätt i förhållande till omvärlden. Ronja är väldigt självständig och envis. Jag tror att Ronja kan lära unga idag att det är okej att låta sig själv bli påverkad av sin omgivning, att det är okej att till exempel byta åsikt och göra misstag. Ronja är också en figur som på ett fint sätt lever i symbios med naturen. Jag tycker själv att jag som barn skulle behövt en förebild som den Ronja vi nu strävar efter att göra på scenen, säger Antonia Atarah.

Enormt intresse för Ronja Rövardotter

Intresset för Ronja Rövardotter är enormt. Många vill uppleva Svenska Teaterns storsatsning i höst.
I maj månad hade 30% av biljetterna gått åt. Det lönar sig alltså att köpa biljetter för att försäkra sig om de bästa platserna, uppger försäljningen.

Köp biljetter till Ronja Rövardotter nu!

Missa inte chansen att se vår storslagna uppsättning av Astrid Lindgrens klassiker. Ett äventyr som fascinerar både unga och äldre.