alt=""

Svenska Teatern
i hjärtat av Helsingfors

Svenska Teatern är Finlands svenskspråkiga nationalscen. Teaterns främsta uppgift är att ge föreställningar på landets andra officiella språk, svenska.

Det ståtliga vita teaterhuset ligger mitt i hjärtat av Helsingfors. Tre scener erbjuder teater i alla smakriktningar. Stora scenen med ca 620 åskådarplatser, AMOS med plats för upp till 135 beroende på pjäs och scenografi, samt NICKEN - en mindre scen med 70 sittplatser.

Som nationalscen ger teatern också en bred repertoar som riktar sig till alla. Drama, nyskrivet, inhemskt, klassiker, musikaler, barnteater - det finns inte en genre som inte har spelats på Svenska Teatern.

I medeltal producerar Svenska Teatern 8-10 pjäser per år. Därtill kommer gästspel och samproduktioner med andra teatrar eller fria teatergrupper.

I likhet med de flesta andra fasta scener får Svenska Teatern understöd för verksamheten från både staten och kommunen, dvs. Helsingfors stad.

Teatern har ca 120 fast anställda varav 19 är skådespelare. Därtill varierar antalet frilansare per produktion.

Läs mer om Svenska Teaterns organisation här

 

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close