Svenska Teatern bjuder in till seminarium om barn- och ungdomsteater med Unga Klara och Unge Vike Teater

13.2.2023 Evenemang


Den 21 mars ordnar Svenska Teatern ett seminarium om barn- och ungdomsteaterns betydelse och relevans inom Norden. Vi diskuterar mångfald och representation tillsammans med Sveriges och Norges ledande teatrar för barn och unga; Unga Klara och Unge Viken Teater. 

I seminariet medverkar bland annat Farnaz Arbabi (Konstnärlig ledare, Unga Klara), Kari Ramnefjell (Teaterchef, Unge Viken Teater), Julian Owusu (dansare, danspedagog) och Joachim Thibblin (Teaterchef, Svenska Teatern). Moderator är Noona Leppinen (Teaterpedagog, Svenska Teatern). 

– Seminariet är speciellt intressant för de som arbetar i teaterbranschen, men vi välkomnar också övrig publik som är intresserad av barn- och ungdomskultur, säger teaterpedagog Noona Leppinen.

Hon är glad över att seminariet har lockat så intressanta experter på området.
Som teaterpedagog har Leppinen arbetat mycket med barn- och ungdomsverksamhet på Svenska Teatern de senaste åren. Tillsammans med teaterpedagog Juulia Björn har de bland annat skapat succéföreställningen På besök hos småkrypen, som spelas för bebisar för närvande. Leppinen ser fram emot semianiet i mars.

– Jag skulle inte vilja missa möjligheten att närvara, säger hon.

Farnaz Arbabi (Konstnärlig ledare, Unga Klara), Kari Ramnefjell (Teaterchef, Unge Viken Teater) och Joachim Thibblin (Teaterchef, Svenska Teatern). Moderator är Noona Leppinen (Teaterpedagog, Svenska Teatern). 

Ett begränsat antal platser – anmäl dig nu!

Efter seminariet bjuds det på eftermiddagskaffe och möjlighet att nätverka i Amos foajé. 
Seminariet hålls på svenska och engelska. 

AMOS-scenen är ett tillgängligt utrymme. Teaterns tillgängliga ingång är publikingången vid Skillnaden. För att ta dig till Amos, använd hissen på vänster sida. Våra publikvärdar visar vägen från höger publikdörr till hissen. 

Välkommen till Amos-scenen den 21 mars kl 13-15.
Anmäl dig till seminariet redan nu, vi har ett begränsat antal platser. Seminariet är gratis.

Uppdatering om programinnehållet: 

13:00 Välkomstord 

13:05 Keynote presentationer av Farnaz Arbabi (SE), Kari Ramnefjel (NO ), Julian Owusu (FI) 

14:00 Paneldiskussion med Farnaz Arbabi, Kari Ranmefjell och Joachim Thibblin. Moderator Noona Leppinen

15:00 Eftermiddagskaffe i foajén.

Anmäl dig nu! Du hinner ännu.


OBS! Seminariets gäster från Unga Klara och Unge Viken Teater deltar också på vår Scenmåndag dagen innan den 20 mars med rubriken Barn- och ungdomsteaterns betydelse och relevans inom Norden. Läs om detta nedan.

Du kanske också vill gå på detta…
Scenmåndag 20 mars kl 18

Barn- och ungdomsteaterns betydelse och relevans inom Norden

Scenmåndagen i mars tar pulsen på teater för unga i Norden idag. Vad är scenkonstens roll i en komplex samtid? Hurdana berättelser vill vi ge barn och ungdomar idag? Hur tar vi reda på vad som är relevant för vår unga publik och hur skapar vi kontakt med målgrupperna? Scenmåndag gästas av norska, svenska och finländska teaterchefer och vi får höra om erfarenheter från våra olika kulturer. 

Moderator för Scenmåndag är Eva Kela

Gäster: 

Farnaz Arbabi, Konstnärlig ledare på Unga Klara 

Kari Ramnefjell, Teaterchef på Unge Viken Teater 

Matti Raita, Teaterchef på Unga Teatern