Play in a Day

En unik föreställning skapad under 24 h av ungdomar från hela Svenskfinland

Play in a Day är ett teaterprojekt för unga, då det under en helg utarbetas manus och iscensätts en teaterföreställning, som har premiär för publik. Det här görs med professionella skådespelare och konstnärer vid Svenska Teatern tillsammans med Kulturkarnevalen rf.

Under helgen 6-7 september samlas ungdomar i åldern 13-19 år från hela Svenskfinland på Svenska Teatern. Deltagarna får arbeta med professionella teaterarbetare och delas in i grupper som fokuserar på olika delar av teaterproduktionen, inklusive dramaturgi, skådespeleri, scenografi, kostymdesign, rekvisita, hår och mask, scenteknik och sociala medier. Regissör för projektet är David Sandqvist (Ronja Rövardotter, AJA, BAJA ALFONS ÅBERG! mm.)

Projektet kulminerar i en föreställning 7 september kl 19 på AMOS-scenen. Biljetterna släpps 15 augusti.

Premiär

7.9.2024

Spelperiod

7.9.2024 – 7.9.2024

Scen

AMOS-scenen

Längd

ca 45 min

Textning

Ingen textning


Vill du vara med?

Sista anmälningsdag är 6.6.2024

– En av de goda sidor med internet är att man kan lära sig nästan vad som helst via sidor som YouTube, vare sig det handlar om att spela gitarr eller att måla med oljefärg. Det som urskiljer teater från flera andra konstformer är att man inte kan syssla med det ensam, teater är till sin grund en kollektiv konstform. Därför är det viktigt att ge unga ett kollektiv i vilket de kan skapa teaterkonst för att uttrycka sig själva och se kraften i konstformer. Det är i grunden vad Play In A Day handlar om, säger regissör David Sandqvist.

Kulturkarnevalen är ett årligt evenemang som har arrangerats sedan 2003 och karnevalen samlar omkring 300 ungdomar varje år. Föreningen Kulturkarnevalen rf arbetar för att främja konst och kultur bland unga på svenska genom att erbjuda ungdomar möjlighet att prova på olika kulturuttryck.