Konstnärskväll 6.10 – diskussion om Själarnas ö

23.9.2022 Evenemang

Med anledning av urpremiären av Själarnas ö ordnar vi en konstnärskväll. Medverkande under kvällen är författare (till boken Själarnas ö) Johanna Holmström, skådespelare Minttu Mustakallio, koreograf Hanna Brotherus och som moderator fungerar journalist Eva Kela.

Medverkande under kvällen journalist Eva Kela, koreograf Hanna Brotherus, författare Johanna Holmström och skådespelare Minttu Mustakallio

Tid: 6 oktober 17.30 – 18.15. Moderator: Eva Kela 
Plats: Svenska Teatern, höger ingång, Norra esplanaden 2 

Konstnärskvällen är avgiftsfri och kräver ingen förhandsanmälan. 

Svenska Teatern är aktuell med scenversionen av författaren Johanna Holmströms succébok Själarnas ö. Holmström har även nyligen kommit ut med den kritikerhyllade novellsamlingen Handbok i klardrömmar på båda inhemska språken.  

Med anledning av detta ordnar vi en författarträff i samarbete med Otava och Förlaget. Journalisten Eva Kela samtalar med Johanna Holmström om hennes författarskap. Vi har även bjudit in skådespelaren Minttu Mustakallio som hyllats för sina insatser i Själarnas ö samt Hanna Brotherus som skapat den vackra koreografin.  

Diskussionen är tvåspråkig. 

Vi säljer Johanna Holmströms böcker på både finska och svenska efter författarkvällen. Johanna Holmström är på plats och signerar. 

Välkommen på Svenska Teaterns spännande konstnärskväll! 

Föreställningen Själarnas ö spelar samma kväll kl. 19. 

”Att få se en av mina texter få liv på Svenska Teaterns scen har varit en av mina drömmar sedan jag började skriva” 

-Johanna Holmström