Tillgänglighet

- Teaterhuset och alla våra scener är tillgängliga utrymmen

 

Tillgänglighetsutlåtande

Här kan du bekanta dig med tillgänglighetsutlåtandet gällande vår webbplats.

Teaterns tillgängliga ingång är den högra publikingången
vid Skillnaden.

alt=""I huset finns två hissar. En på höger sida vid ingången från Skillnaden och en på vänster sida vid ingången från Norra Esplanaden. Använd den vänstra hissen för att ta dig till AMOS-scenen och NICKEN-scenen.

Vi rekommenderar att ni bokar biljetter till raderna 1-3 på första balkong. Man når dessa bänkrader utan hinder. Med rollator kommer man ända in i salongen (det finns inga trappor eller trösklar på vägen och man kommer upp med hissen till balkongen). Av säkerhetsskäl flyttas rollatorerna till gången utanför salongen under själva föreställningen. Våra publikvärdar hjälper er vid behov.
 

alt=""På Stora scenen finns sex rullstolsplatser. Samtliga på första balkong. På AMOS-scenen finns en rullstolsplats. På NICKEN-scenen finns en rullstolsplats. Rullstolsplatserna bokas och köps via teaterns biljettförsäljning.

 

alt=""På alla våra scener finns en hörselslingaVänligen be om närmare upplysning om hörbarheten i samband med biljettbokningen. 

 

alt=""Alla föreställningar på Stora scenen och AMOS-scenen textas till finska och svenska och ibland även till svenska för hörselskadade. Våra stora musikaler textas till engelska. Produktionsspecifika avvikelser meddelas alltid på respektive repertoarsida.TiIlgängligalt=""a toaletter finns på gatunivå mittemot biljettkassan samt i anslutning till AMOS-scenen och NICKEN-scenen.Behöver du en följeslagare?

Följeslagarens biljett är gratis. Boka och lös ut biljetten i Svenska Teaterns biljettkassa.
 

Har du frågor om tillgänglighet?

Kontakta biljettförsäljningen för mer information.

Teaterns tillgängliga ingång är den högra publikingången vid Skillnaden.

alt=""

I huset finns två hissar. En på vänster sida vid ingången från Skillnaden och en på höger sida vid ingången från Norra Esplanaden. Använd den vänstra hissen för att ta dig till AMOS-scenen och NICKEN-scenen.Vi rekommenderar att ni bokar biljetter till raderna 1-3 på första balkong. Man når dessa bänkrader utan hinder. Med rollator kommer man ända in i salongen (det finns inga trappor eller trösklar på vägen och man kommer upp med hissen till balkongen). Av säkerhetsskäl flyttas rollatorerna till gången utanför salongen under själva fröreställningen. Våra publikvärdar hjälper er vid behov.

alt=""

På Stora scenen finns sex rullstolsplatser. Samtliga på första balkong. På AMOS-scenen finns en rullstolsplats. På NICKEN-scenen finns en rullstolsplats. Rullstolsplatserna bokas och köps via teaterns biljettförsäljning.

alt=""

På alla våra scener finns en hörselslinga. Vänligen be om närmare upplysning om hörbarheten i samband med biljettbokningen.

alt=""

Alla föreställningar på Stora scenen och AMOS-scenen textas till finska och ibland även till svenska för hörselskadade. Produktionsspecifika avvikelser meddelas alltid på respektive repertoarsida.

alt=""

TiIlgängliga toaletter finns på gatunivå mittemot biljettkassan samt i anslutning till AMOS-scenen och NICKEN-scenen.

Behöver du en följeslagare?

Följeslagarens biljett är gratis. Boka och lös ut biljetten i Svenska Teaterns biljettkassa.

Har du frågor om tillgänglighet?

Kontakta biljettförsäljningen för mer information.

Taktila teaterväskor


En taktil väska innehåller olika hjälpmedel och kan användas som stöd för personer med olika funktionsvariationer under ett kulturbesök eller aktivitet. Föremålen i väskan kan bland annat hjälpa med att förankra sig i stunden – för att bättre kunna ta del av föreställningen eller aktiviteten.

Vi lånar ut tre taktila teaterväskor. Boka väskan när du bokar biljett. Det är gratis. 

Väskan innehåller t ex hörselskydd, balansdyna, Tangle-leksaker som främjar koncentration och en Time Timer klocka som underlättar att uppfatta tid.

Syntolkning


Syntolkning handlar om att berätta vidare om det som händer på teaterscenen, i filmen eller vid en annan tillställning, då någon har en synnedsättning eller vill ha stöd i att ta in eller tolka helheten. Syntolkens uppdrag är att kort och koncist berätta det som inte sägs genom att placera den som inte ser i tid och rum, beskriva gester och miner, samt konkretisera det outtalade.

Vi välkomnar syn- och teckentolkar till våra föreställningar.

Vänligen ring teaterns växel, må-fr kl. 9-16, för mer information om arrangemangen. Du kan också skicka ett e-postmeddelande till biljetter@svenskateatern.fi

Teckentolkning

Teckenspråk är visuella språk, som framför allt används av döva personer eller personer med någon form av hörselnedsättning. Svenska Teatern erbjuder då och då teckentolkning som t.ex i videon här ovanför från spelårsöppningen 2018. Videon är uppladdad på Facebook och saknar textning.

Vi välkomnar syn- och teckentolkar till våra föreställningar.

Vänligen ring teaterns växel, må-fr kl. 9-16, för mer information om arrangemangen. Du kan också skicka ett e-postmeddelande till biljetter@svenskateatern.fi

Kommunikationskarta

Genom att klicka på bilden så kan du ladda ner Svenska Teaterns kommunikationskarta! Du kan använda dig av kommunikationskartan när du kommunicerar med våra publikvärdar och biljettförsäljare.

Kommunikationskartan laddas ner när du trycker på den.

Tillverkad av Folkhälsan med stöd av Veikkaus
Widgitsymboler © Widgit Software/Hargdata 2019     www.symbolbruket.se

Lika villkor för alla kulturutövare


I videon ingår sekvenser från arbetet med föreställningen I det stora landskapet - en sagolik familjekrönika (2019) som var ett samarbete mellan Svenska Teatern, DuvTeatern, Resonaarigroup och Wegelius Kammarstråkar. 

Syntolkningsvideon är skapad av Luckan (2019) i samarbete med Syntolkning Nu, Förbundet Finlands Svenska Synskadade och Svenska Teatern.

Videon med taktila väskan är skapad av Luckan (2019) i samarbete med Nylands Svenska Ungdomsförbund och Svenska Teatern.

Videon "Lika villkor för alla kulturutövare" är skapad av Luckan (2020) i samarbete med DuvTeatern, Kultur för alla och Svenska Teatern.
 

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close