Seminarium på Hanaholmen: Författaren och teatermannen Lars Norén

22.6.2022 Evenemang

Inför Finlandspremiären av föreställningen Solitaire vill vi hylla en av de mest framstående dramatikerna i Europa.

Seminarium på Hanaholmen 7.9.2022 kl. 13:00 – 16:30.
Seminariet är gratis, men förutsätter anmälan senast den 28 augusti.

Svenska Teatern, Hanaholmen – kulturcentrum för Sverige och Finland och Sveriges ambassad i Helsingfors bjuder in till ett seminarium om författaren och teatermannen Lars Norén. Utöver samtal med inbjudna gäster från Sverige och Finland så erbjuds publiken möjlighet att bekanta sig med tematiken inför Finlandspremiären av föreställningen Solitaire på Svenska Teatern den 14.9.2022.

Seminariedeltagarna får köpa biljetter till föreställningen Solitaire på Svenska Teaterns Stora scen till ett rabatterat pris. Biljetter kan köpas efter anmälan till seminariet, länk till rabatterade biljetter finns i bekräftelsemeddelandet. Spelperiod 14-24.9.

Lars Noréns avtryck i den moderna teaterhistorien är oerhört starkt, ja orubbligt. Men vem var han egentligen? Och hur är det för skådespelare och regissörer att arbeta med hans pjäser, hurdan var han som medarbetare, undrar Svenska Teaterns chef Joachim Thibblin.

I samtalet deltar bl.a. Sofia Jupither (regissör), Suzanne Osten (dramatiker, regissör och författare), Stefan Larsson (teaterchef, skådespelare, regissör och manusförfattare), Barbro Westling (Teater- och litteraturkritiker), Irene Lindh (skådespelare) och Jukka von Boehm (Lektor i scenkonstens historia, Teaterhögskolan).

Moderator: Anneli Dufva (dramaturg på Dramaten)

Seminariespråket är svenska, simultantolkning till finska.

Seminariet är gratis för deltagare, men förutsätter anmälan på förhand, senast 28.8.