Is my microphone on?

Lärkans elever framför en passionerad vädjan om att rädda vår planet!

Is my microphone on? är en ny pjäs om klimatkrisen. Författaren Jordan Tannahill är inspirerad av Greta Thunberg, och precis som tonåringen Thunberg ofta talar till vuxna människor spelar gruppen direkt till en vuxen publik och bjuder in dem att uppleva världen tillsammans på nytt.

Pjäsen är ett sätt att ge unga en röst i en otroligt viktig och aktuell fråga, ett problem som ungdomarna inte är ansvariga för eller kan göra så mycket åt men som kommer att påverka dem långt in i framtiden. Det är en konfrontation. Det är en krigsdeklaration. Samtidigt är det en kärleksförklaring, både gentemot de vuxna och gentemot vår planet. Frustrationen ger vika för möjligheten till en förändring.

Earth day

Earth Day har uppmärksammats årligen och globalt den 22 april sedan 1970, och temat för 2023 är “Återställ vår jord”. Denna pjäs spelas samtidigt under Earth Day i Finland, Sverige och Storbritannien och innebär på så sätt en gemensam manifestation för klimatet på jorden.

Gymnasiet Lärkans teatergrupp

Deltagarna i Gymnasiet Lärkans teatergrupp varierar från år till år, och vi använder oss inte av auditions utan alla i skolan som är intresserade av att stå på scen är välkomna. Årets grupp består av 13 personer, där en del har spelat teater tidigare medan andra gör det för första gången. Det de alla har gemensamt är viljan att berätta denna historia, att få en plattform för sin oro och frustration. Denna pjäs är ungdomarnas försök till uppgörelse med en generation som har svikit dem.

Text: Jordan Tannahill
Medverkande: Elever vid Lärkans teatergrupp

Premiär

22.4.2023

Spelperiod

22.4.2023

Scen

AMOS-scenen

Biljetter

10 €

Längd

1 h 10 min, ingen paus

Textning

Ingen textning

Föreställningar och biljetter