Is my microphone on?

– Lärkanin oppilaat esittävät vahvan vetoomuksen planeettamme pelastamiseksi!

Is my microphone on? on uusi ilmastokriisiä käsittelevä näytelmä. Greta Thunberg on innoittanut kirjoittaja Jordan Tannahilliä. Samalla tavoin kuin teini-ikäinen Thunberg usein suuntaa puheensa aikuisille ihmisille, esiintyy myös tämä ryhmä suoraan aikuisyleisölle ja kutsuu sen kokemaan maailman yhdessä uudelleen.

Näytelmän kautta nuorille annetaan ääni uskomattoman tärkeän ja ajankohtaisen kysymyksen käsittelyssä, josta nuoret eivät ole vastuussa ja jolle he eivät voi tehdä paljoa, mutta joka kuitenkin tulee vaikuttamaan heihin pitkälle tulevaisuuteen. Siinä on kyse haastamisesta. Siinä on kyse myös sodanjulistuksesta. Samalla se on kuitenkin rakkaudenosoitus sekä aikuisia että planeettaamme kohtaan. Turhautuminen antaa tietä muutoksen mahdollisuudelle.

Earth day

Maan päivää eli Earth Dayta on vietetty kaikkialla maailmassa 22. huhtikuuta vuodesta 1970 lähtien ja vuoden 2023 teemana on ”Pelasta planeettamme”. Tämä näytelmä esitetään samanaikaisesti Earth Dayn aikana Suomessa, Ruotsissa ja Isossa-Britanniassa ja näin ollen se sisältää yhteisen julistuksen maailman ilmaston puolesta.

Lärkanin lukion teatteriryhmä

Lärkanin lukion teatteriryhmän kokoonpano vaihtelee vuosittain, emmekä käytä koe-esiintymisiä, vaan kaikki esiintymisestä kiinnostuneet ovat tervetulleita. Tämän vuoden ryhmässä on mukana 13 henkilöä, joista osa on harrastanut teatteria aiemmin ja toiset taas ovat ensikertalaisia. Kaikkia heitä yhdistää halu kertoa tämä tarina ja saada näyttämö, jolla kertoa huolestaan ja turhautumisestaan. Tämä näytelmä on nuorten yritys saada aikaan sopimus heidät pettäneen sukupolven kanssa.

Ensi-ilta

22.4.2023

Ohjelmistossa

22.4.2023

Näyttämö

AMOS-näyttämö

Liput

10 €

Tekstitys

Ei tekstitystä

Esitykset ja liput