Georg Malmstén & HumppAvanti!

Kaikki järjestyy / Ta de´lugnt alla tider

HumppAvanti! målar med hjälp av toppsolister, sångare och skådespelare ett porträtt av Georg Malmstén, en musikens storman, och uppdaterar dennes verk till 2020-talet i ett mäktigt fyrverkeri av stilar. Svenska Teatern och kammarorkestern Avanti! hyllar denna älskade sångare, musiker och kompositör med en sprudlande konsertföreställning.

I ensemblen ses bl.a John Storgårds, Sam Huber, Paavo Kerosuo, Arja Saijonmaa och Anna Hultin

Georg Malmstén

Georg Malmstén (1902-1981) är en av den finländska musikens hörnstenar. Hans sånger och toner har lämnat outplånliga spår i den finländska folksjälen. Georg Malmsténs verk, både kända och okända, är alla på sitt sätt geniala och utgör en hörnsten i vårt nationella musikminne. Malmsténs stora karriär sträckte sig genom fyra krig och från Hangö till Petsamo, och var en handskakning mellan opera och teve, öst och väst, stan och lande, gråt och skratt, polis och Musse Pigg. Vad är hemligheten bakom Malmsténs livskraft?

Kammarorkestern Avanti!

Avanti! är en år 1983 grundad kammarorkester som rör sig ledigt mellan olika tidsperioder och genrer samt i olika sammanställningar från stråkkvartett till symfoniorkester. Avanti! föddes på initiativ av Esa-Pekka Salonen, Olli Pohjola och Jukka-Pekka Saraste.

HumppAvanti!

HumppAvanti! är ett av Avantis många ansikten: gruppens verksamhet kan beskrivas som en absurd djupdykning i det finländska kollektiva medvetandet. Gruppens medlemmar och solister är kvalitetsmusikens virtuoser, som inte lämnat en enda sten orörd inom den finländska klassiska musiken eller populärmusiken.

Spelperiod

5.1.2023 – 7.1.2023

Scen

Stora scenen

Biljetter

38 € – 44 €

Längd

2 t 30 min, sis. väliajan

Textning

Ingen textning

Föreställningar och biljetter

Solister

Anna Hultin

Anna Hultin

Produktion och orkester

Juha Siltanen
Manus och regi
Timo Hietala
Arrangemang och musikalisk ledning
John Storgårds
Violin
Sami Kuoppamäki
Trummor
Tapio “Mongo” Aaltonen
Slagverk
Valtteri Malmivirta
Trombon
Mikko Pettinen
Trumpet
Petri Keskitalo
Tuba
Juho Kivivuori
Kontrabas
Seppo Kantonen
Piano
Panu Savolainen
Vibrafon
Okko Kivikataja, Heikki Nikula
Klarinett
Juhani Liimatainen
Elektroniska periodinstrument
Timo Hietala
Tangentinstrument