Michael Björklund blir ny krögare på Svenska Teatern

9.6.2022 Nyheter

I höst öppnar Svenska Teatern dörrarna med en spännande nyhet som många teaterbesökare kommer att få stor glädje av. Den åländske krögaren och entreprenören Michael “Micke” Björklund tar över café-, och pausserveringen på Svenska Teatern tillsammans med Thomas Strandvik. Det här är ett samarbete som gör både Björklund och Svenska Teaterns personal fulla av iver.

– Det är helt fantastiskt roligt! Svenska Teatern är en av de anrikaste byggnaderna i hela landet och jag är otroligt stolt över att få driva verksamhet just där, säger Björklund.

Den kända profilen Björklund är entusiastisk över alla möjligheter som öppnas upp. Publiken kommer att märka av en hel del förändringar och idéerna är många. I det här skedet vill han ännu inte avslöja hur helhetskonceptet kommer att se ut.

Michael Björklund tillsammans med teaterchef Joachim Thibblin i publikfoajén

– Vi jobbar för att vara en naturlig del av Svenska Teatern där också serveringen blir en fantastisk upplevelse som bidrar till en spännande helhet.  Vi kommer att passa in som hand i handske kan jag lova. Vi kommer att utveckla pausserveringen med ett bredare sortiment av salt och sött. Vi vill också öppna upp teatern ännu mer som en samlingsplats dit man kan känna sig välkommen också när det inte är föreställning, säger Björklund.

Svenska Teaterns teaterchef Joachim Thibblin är väldigt glad att välkomna Michael Björklund och hans team till teatern.

– Vi vet att Micke Björklund är en kvalitetsgaranti. Teaterbesökarna kommer att märka av hans genuina intresse för mat och sinne för detaljer. För oss är det viktigt att alla delar i teaterbesöket skall vara gemytliga och gärna överträffa alla förväntningar. Jag är övertygad om att Björlunds omsorg kommer att öka trivseln i huset ytterligare, säger Thibblin.

Michael Björklund öppnar restaurangverksamheten i augusti 2022 tillsammans med Thomas Strandvik, som också driver restaurangkedjan BBQ Royale by Michael Björklund och Café Royale by Michael Björklund.

Verksamheten drar igång samtidigt som teaterns verksamhet i höst. Under sommaren sker en del ombyggnader och nyrekrytering. Svenska Teatern och Michael Björklunds team återkommer i höst med mer ingående information kring själva konceptet.

Text och video: David Lindström, foto: Cata Portin