Monikulttuurinen teatterifestivaali,
jonka ohjelmistoon sisältyy 15 osaa kuukauden aikana 

9.1.2023 Tiedotteet

Svenska Teatern avaa helmikuussa ovensa ainutlaatuiseen yhteistyöhön New Theatre Helsinki Festivalin kanssa. Festivaalin vuoden 2023 teema ”Who Belongs to Finland?” juhlistaa monimuotoisuutta suomalaisessa esittävässä taiteessa. 

Svenska Teatern, 18.2. – 11.3. 2023 

New Theatre Helsinki Festivaali järjestetään 18.2.-11.3. Se käynnistyy tähtien täyteisellä avajaisgaalalla, jossa kuusi teatteriryhmää esittää moninaista ohjelmaa. Sitä seuraa yhdeksän eri näytelmää NICKEN-näyttämöllä, neljä työpajaa ja installaatio. Koko 15-osainen ohjelmisto esitetään Svenska Teaternissa lukuun ottamatta työpajoja, jotka järjestetään pääosin Luckanissa. 

Festivaaliohjelmisto on monipuolinen ja suunnattu niin lapsille kuin aikuisillekin. Ohjelmistossa käytetään useita kieliä, ja se sisältää taidetta monissa muodoissa: teatteria, tanssia, nukketeatteria, stand-upia, runoutta, musiikkia, keskusteluja ja työpajoja.  

– Svenska Teatern on alusta ja sillanrakentaja eritaustaisten esittävän taiteen ammattilaisten yhteistyölle ja kohtaamisille. On myös tärkeää, että teemme työtämme yleisölle, joka peilaa tämän päivän yhteiskuntaa. Svenska Teatern vahvistaa tänä vuonna entisestään profiiliaan inklusiivisena teatterina, joka toimii monimuotoisuuden parissa kielirajoja ylittäen, sanoo Svenska Teaternin teatterinjohtaja Joachim Thibblin.  

Yhdessä Svenska Teaternin kanssa festivaali voi nostaa esiin kansainvälisiä kulttuuriammattilaisia näkyviksi

Festivaalin myötä haluamme yhdessä kohdistaa huomiota ja tarjota vastauksia tulevaisuuttamme koskeviin kysymyksiin: Millaisia tarinoita suomalaisissa teattereissa tänä päivänä kerrotaan? Kenen näkökulmasta niitä kerrotaan? Entä mitkä tarinat jäävät kokonaan kertomatta? New Theatre Helsinki Festival 2023 haastaa teatterikenttää näillä kysymyksillä.  
  
David Kozma ja Davide Giovanzana toimivat New Theatre Helsinki -hankkeen taiteellisina johtajina. He haluavat tuoda festivaalin avulla näkyviin Suomesta löytyvää monimuotoisuutta ja esittävän taiteen alalla niin tekijöissä, sisällöissä kuin yleisöissäkin:  

– Kulttuuriammattilaisille, jotka asuvat Suomessa mutta puhuvat muita kuin virallisia kotimaisia kieliä, on haastavaa saada itselleen asema, päästä näkyviin ja löytää tilaa ammattinsa harjoittamiseen. Tavoitteemme on tämän projektin kautta antaa kansainvälisille taiteilijoillemme Suomessa mahdollisuus työskennellä yhdessä Svenska Teaternin kaltaisen teatteritalojen kanssa, jolla on jo kaikki tämä, sanoo David Kozma.  
  
– Yhteiskunta on muuttunut Suomessa. Me emme ole enää maa, jossa asuvien kansainvälisten kulttuuriammattilaisten täytyy jäädä marginaaliin. Haasteemme on ottaa tavaksi, että monimuotoisuus ja tasa-arvo kuuluvat luonnollisena osana kulttuurilaitosten tarjontaan. Suomessa on yli 200 kieliryhmää edustavia kulttuuriammattilaisia, mutta harva tietää, mistä meidät löytää. Yhdessä Svenska Teaternin kanssa festivaali voi nostaa esiin tätä näkökohtaa ja tehdä kansainvälisiä kulttuuriammattilaisia näkyviksi, sanoo Davide Giovanza.  

Tämän uuden yhteistyöhankkeen myötä haluamme yhdessä toivottaa sinut tervetulleeksi yli 150 kulttuuriammattilaista työllistävään festivaaliin. Tutustu alla olevaan ohjelmistoon. Lisätietoja ohjelmistosta ja New Theatre Helsinki -hankkeesta on osoitteessa www.newtheatrehelsinki.com.   


For more information about the festival and to contact those involved in New Theatre Helsinki.
Marjo-Sisko Lindstedt, Project Manager
marjo-sisko.lindstedt(at)newtheatrehelsinki.com
Phone: +358 41 310 4898
https://www.newtheatrehelsinki.com 

PRESSBILDER / KUVAT / PICTURES FOR PRESS
 
För mer info om Svenska Teaterns del i festivalen och intervjuer Informatör David Lindström press(at)svenskateatern.fi
Tfn 050-5699207