Muumimyymälä avautuu pian Svenska Teaternin toimitiloihin

19.9.2023 Tiedotteet

Pohjoisesplanadille Svenska Teaternin yhteyteen ja Akateemista Kirjakauppaa vastapäätä avataan loppusyksystä 2023 uusi Moomin Shop. Uusi lippulaivaliike tulee pohjautumaan Tove Janssonin rakastettuun kirjaan Vaarallinen juhannus (1954), jonka keskiössä on teatteri.Kirjassa muumitalo on joutunut tulvan valtaan, ja muumiperhe kyyhöttää katolla pelastusta odottaen. Ohi ajelehtii omituinen rakennus, jonka kyytiin muumit ystävineen kapuavat. Uusi koti paljastuu teatteriksi ja monet ihmeelliset juonenkäänteet huipentuvat Muumipapan kirjoittaman näytelmän ensi-iltaan. Mitä tahansa voi tapahtua, kun juhannusyön taika ja teatterin lumoava maailma kohtaavat!

Vaarallinen juhannus sopii liikkeen teemaksi

– Vaarallinen juhannus sopii liikkeen teemaksi myös toisesta historiallisesta syystä. Joitakin vuosia ennen kirjan julkaisua, vuonna 1949, Svenska Teaternissa sai ensi-iltansa ensimmäinen muumitarinoihin pohjautuva teatteriesitys, nimittäin Vivica Bandlerin ohjaama Muumipeikko ja pyrstötähti. Vaarallinen juhannus-kirjassa voikin nähdä kiinnostavia viittauksia näytelmään – kuten sen, että katastrofaalinen kenraaliharjoitus takaa mainion ensiesityksen, niin kuin Svenska Teaternin seinien sisällä aikaan tapahtui, kirjoittaa Moomin Characters tiedotteessa.

Svenska Teaternin Nya Teaterhus-Aktiebolaget-säätiön hallituksen puheenjohtaja Johan Aalto iloitsee tulevasta vuokralaisesta.

– Toivotamme uuden vuokralaisemme, Moomin Shopin, tervetulleeksi kulttuuritaloomme ja tulemme yhdessä kehittämään taloa yhä kestävämpään suuntaan, hän sanoo.