Bara fin kritik för Anna Hultins föreställning Är det hett här?

1.2.2022 Nyheter

Anna Hultins MenoMonoManifestolog om klimakteriet blev en formidabel succé. Hultin som både skrivit pjäsen och står på scenen är glad över det hjärtliga mottagandet. Att det fanns behov för en pjäs om klimakteriet är uppenbart. Vi har här samlat några presscitat inför höstens nya föreställningar som lagts till i repertoaren.

”Anna Hultin gör med beslutsamhet och humor en djupdykning i klimakteriet, dess orsaker och verkningar. Sprudlande, känslosamma och överraskande element samlas till en rolig och egensinnig teaterupplevelse”, tycker exempelvis Svenska Yle. Vi lyfter också fram den fina podden om klimakteriet med Norrena & Frantz och Hultin som gäst.

”Är det hett här? samlar vilt olika sprudlande, känslosamma och överraskande element till en rolig och egensinnig, helgjuten teaterföreställning”

Med humor och sårbarhet berättar Hultin om hur klimakteriet påverkade hennes arbete, gav upphov till en livskris med utmattning och depression. Men också hur hon fann en väg genom krisen och såg hur menopausen signalerade ett nytt och positivt livsskede.


Svenska Yle / Lasse Garoff

Anna Hultins monolog om klimakteriet – Är det hett här? är en rolig, ömsint och arg monolog som lyfter upp något väldigt viktigt: den åldrande kvinnans rätt att vara sig själv och må bra. Vi kvinnor ska prata fint om oss själva, för om vi inte gör det så gör ingen annan det heller…
Igenkänningsfaktorn är stor, säkert både bland kvinnorna och männen i publiken, och Anna Hultin lockar till många skratt. Temat är seriöst men Anna Hultin är inte alls gravallvarlig, utan varvar information, dråpliga händelser och en stor portion vrede över att kvinnor i övergångsåldern inte tas på det allvar som vi kan kräva. Det här är bra underhållning, samtidigt ett viktigt inlägg i en så gott som obefintlig diskussion.

Östnyland / Helén Kurri

”Anna Hultins monolog om klimakteriet är en både rolig och saklig föreställning i renässansanda. Hultin klarar balansgången mellan allvar och komik väl, tragedi plus tid ger komedi”

André Wickströms regi tillför Hultins monolog ett stråk av självironi (utan att göra sig lustig på någons bekostnad)…  Här finns drag av ståupp, men Hultin står upp för sig själv och sitt ämne. Kvinnor i femtioårsåldern kan ha femton år i arbetslivet och fyrtio år liv framför sig.

HBL / Barbro Enckell-Grimm

”Anna Hultin visar här vilken fullfjädrad komedienne hon är. Föreställningen är väldigt humoristisk”

Man får ju hoppas att också männen hittar till Svenska Teatern för här om någonstans kan de kanske lära sig att lite bättre förstå kvinnorna i sina liv; mammor, systrar, fruar, sambon. Har Svenska Teatern kanske nu fått sin kvinnliga grodmannen (läs: långkörare)?

Västra Nyland / Siw Handroos-Kelekay

Norrena & Frantz: ”Dags att bli klimakteriesmart”

Trots att hälften av befolkningen går igenom klimakteriet verkar det vara lite svårt att tala om det. Men Relationspodden anser att klimakteriet angår alla och funderar tillsammans med skådespelaren Anna Hultin på hur man ska tampas med denna milstolpe och hur den påverkar ens människorelationer.

LÄS ARTIKELN

LYSSNA TILL NORRENA & FRANTZ PODD MED ANNA HULTIN

”ÄR DET HETT HÄR? on hyvin viihdyttävä esitys, mutta se ei ole komediaa. Toki naisvaltaista yleisöä paljon myös naurattaa, mutta se nauru on lempeää ja ymmärtävää. Hultinille oli tärkeää, että näytelmä ei sorru kliseisiin aiheen käsittelyssä.”

Lue Riitta Kouvurannan artikkeli Helsingin Sanomissa

Känner du en kvinna? Då är den här föreställningen för dig!