Anton Lindblom är ny teknisk chef på Svenska Teatern

30.12.2022 Nyheter

Anton Lindblom, 40, har anställts som ny teknisk chef på Svenska Teatern och medlem i ledningsgruppen. Lindblom tillträdde sin tjänst den 1.12.2022.

Anton Lindblom har arbetat på Svenska Teater i över tjugo år.

Anton Lindblom har en lång erfarenhet i branschen med över tjugo års anställning på Svenska Teatern och som frilansande tekniker och planerare i teater- och tv-branschen.

På Svenska Teatern har han arbetat främst med ljud- ljus- och scenteknik.
Svenska Teatern valde nu Lindblom att leda den tekniska personalen, som utgör en tredjedel av de fast anställda.

– Som teknisk chef vill jag tydliggöra och utveckla våra processer.  Det vill jag göra med stor hänsyn till vår personal och vara deras stöd för att lyckas ännu bättre i sitt arbete. För mig är trivsel och välmående bland personalen ett A och O för att lyckas med just detta, säger Lindblom.

En god resurs för hela teatern

– Jag känner personalen mycket väl och vet hur hela huset fungerar på samtliga avdelningar. Det är en stor tillgång att känna till alla resurser i ett större teaterhus där olika enheter påverkar varandra.  Det är en ära att få leda en så kunnig personal som den på Svenska Teatern, säger Lindblom.

Svenska Teaterns teaterchef Joachim Thibblin är mycket glad över Svenska Teaterns nya tillskott i teaterns ledning.

– Med Anton Lindblom stärker vi ytterligare Svenska Teaterns roll som svensk nationalscen. Lindbloms kunnande inom både hela branschen och i vårt eget hus samt hans goda samarbetsförmåga gör honom till en god resurs för hela teatern, säger Thibblin.