Storyn bakom storyn

Svenska Yle på scen

Vi är vana att se dem i rutan, höra dem på radion och läsa deras texter. Men journalistik är så mycket mer än bara slutprodukten. Nu ställer sig åtta av Svenska Yles journalister för första gången på scenen och bjuder publiken på en unik inblick i journalistikens värld.

Publiken får höra storyn bakom storyn i form av livejournalistik som inte lämnar någon oberörd. Var och en av journalisterna gestaltar en av de viktigaste och mest tankeväckande berättelserna ur sitt liv som journalist och tar oss med bakom kulisserna. Det blir glädje, allvar, självironi, humor och starka berättelser.

Journalisterna på scenen är Niklas Aldén, Barbro Björkfelt, Annvi Gardberg, Anne Hietanen, Ville Hupa, Tika Sevón Liljegren, Marcus Rosenlund och Måns DJ Bunuel Strömberg. 

Föreställningen har premiär den 19 september på Tryckeriteatern i Karis, och fortsätter till  Schaumansalen i Jakobstad den 21 september. Sista föreställningen ges den 26 september på Svenska Teatern i Helsingfors. En bandad version av föreställningen publiceras sedan på Arenan.

Foto: Barbro Ahlstedt / Yle
Logo: Martin Huldin / Yle

Spelperiod

26.9.2023

Scen

Stora scenen

Längd

ca 2 h med paus

Biljettpriser: 15 / 10 / 5 €

Föreställningen bandas av Svenska Yle för att sändas på Yle Arenan och i Yle Fem.

Föreställningar och biljetter