Litteraturfestivalen Gränslöst

Tre litterära samtal om gränser, historia och nutid

Välkomna till en unik kväll om litteraturen och samtiden i Sverige och Finland idag! Det blir tre intensiva samtal med några av Nordens främsta författare och skribenter som på olika sätt kretsar kring vad det vill säga att leva i vår samtid i just våra länder. I samarbete med Svenska Teatern och Dramaten.

Vad betyder ett begrepp som Östeuropa idag? Hur ser Sveriges och Finlands relation till Ryssland ut? Att det förflutna är viktigt är de flesta överens om men hur ska individen förhålla sig till minnets bedräglighet – och hur ska samhället?

Litteraturfestivalen är ett samarbete mellan svenska och finska aktörer, samma uppsättning uppträder därför i både Stockholm och Helsingfors. Men ingen stiger ner i samma flod två gånger – det blir lika och ändå olika som alltid när saker sker i stunden.

Tre litterära samtal

LITTERATURENS VILDMARKER

Anneli Jordahl och Rosa Liksom samtalar med Philip Teir

MINNETS BYGGSTENAR

Hannele Mikaela Taivassalo, Julia Korkman och Karolina Ramqvist samtalar med Yukiko Duke

GRÄNSLÄNDER

Anna-Lena Laurén och Maciej Zaremba samtalar med Sirpa Kähkönen

——————

Gränslöst är ett samarbete mellan Sveriges Författarförbund, Finlands svenska författareförening, Dramaten och Svenska teatern i Helsingfors med stöd av Svenska kulturfonden, Kulturrådet och Svenska Akademien. 

Spelperiod

14.1.2023

Scen

Stora scenen

Biljetter

18 €

Längd

2 h 45 min, inklusive paus

Föreställningar och biljetter