Miksi svenska?

Infotainment ruotsin kielestä

Miksi svenska? on koomikko ja kirjailija Alfred Backan kirjoittama esitys ruotsin kielen oppitunnin muodossa. Näyttelijä Mikael Andersson johdattaa yleisön viihdyttävälle ja valaisevalle pikamatkalle ruotsin kielen historiaan Suomessa. Hauskan kuvamateriaalin tukemana matkaamme venäläistämisen ja kieliriitojen kautta nykypäivän Suomeen.

Miksi svenska? havainnollistaa elävästi ruotsin kieltä, lisää oppilaiden halua käyttää pokkaruotsia pakkoruotsin sijaan ja luo ymmärrystä paikastamme pohjoismaisessa yhteisössä.

Miksi svenska? on suomenkielisille yläkoululaisille ja toisen asteen opiskelijoille suunnattu interaktiivinen esitys. Esitys mukautuu oppilaiden kielitaidon mukaan. 

Ensi-ilta

17.11.2023

Näyttämö

NICKEN-näyttämö

Tekstitys

Poikkeuksellisesti esitystä ei tekstitetä.

Liput: 19 € / opiskelija

Esitykset ja liput

Hei pedagogi!

Miksi svenska? on tilaustuotanto. Ota yhteyttä varauslomakkeen kautta, niin teatterin myyntiosasto on sinuun yhteydessä.

Torstai 30.11. klo 14
Perjantai 1.12. klo 12 – AVOIN ESITYS KAIKILLE
Tiistai 12.12. klo 12
Torstai 14.12. klo 12 ja klo 14 LOPPUUNMYYTY

Mikael Andersson

Mikael Andersson haluaa vahvistaa suomenkielisten nuorten identiteettiä esityksellä Miksi svenska?

Esitys on kuin dramatisoitu oppitunti, sanoo Andersson. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun hän esittää teatteria suomenkielisille koululaisille. Hurra en Hurri ‑esityskiertueella oli sama tavoite kuin Miksi svenska?‑esityksellä, mutta erilaista on se, että tällä kertaa koululaiset tulevat Svenska Teaterniin.

Näyttelijä

Mikael Andersson

Mikael Andersson

Taiteellinen työryhmä

Alfred Backa
Käsikirjoitus
Kristofer Möller, Mikael Andersson
Tekstin sovitus
Kristofer Möller
Ohjaus
Erik Salvesen
Lavastus
Fanny Penttinen
Esitysgrafiikka