#jeanne

Suurenmoinen ja visuaalinen draama luokkaeroista ja ilmastonmuutoksista

#jeanne kuvastaa maailmaa, joka on tuhon partaalla. Tarvitsemme johtohahmoja, jotka kantavat unelmiamme samalla, kun laitamme kaiken vastuun heidän harteilleen. Kenen pitäisi oikeastaan pelastaa meidät? Odotammeko lastemme tekevän sen? Nuoresta idealistista ja hänen ihailijoistaan eli meistä kertovan tarinan kautta pääsemme tarkastelemaan yhteiskunnan erilaisia mekanismeja.

Näytelmän on kirjoittanut maineikas näytelmäkirjailija Ivana Sajko erityisesti Riksteaternia varten. Ohjaaja on kansainvälisesti tunnettu Anja Suša, joka on toiminut vuodesta 2019 ohjaustyön professorina Tukholman taiteellisessa korkeakoulussa.

Juoni

Järven pohjoispuolella on suuria omakotitaloja yksityislaitureineen. Eteläpuolella on kerrostalo, jossa on rikkinäinen hissi. Eri puolilla järveä asuvat nuoret eivät koskaan tapaa toisiaan. Pohjoisen nuoret eivät edes tiedä, että etelän nuoret ovat olemassa. Etelän nuoret luulevat, että pohjoisen nuoret on tehty kullasta. Heidän välissään oleva järvi on kuitenkin kuivumassa. Ilmastokriisi vaikuttaa kaikkiin, niin rikkaisiin kuin köyhiin. Vai vaikuttaako se?

Pikku Jeanne on kokenut, että vähävaraisilla tulee olemaan entistä vähemmän ja varakkailla entistä enemmän. Hän yrittää saada vähävaraisille mielestään kuuluvan ylijäämän takaisin ja lähtee ylittämään jäätynyttä järveä saadakseen osuutensa kullasta. Hän ei palaa koskaan, mutta tarina ei lopu tähän.

Ohjelmistossa

22.3.2023

Näyttämö

Suuri näyttämö

Liput

40 € – 48 €

Kesto

1 t 30 min, ei väliaikaa

Tekstitys

Suomi ja ruotsi

Esitykset ja liput

Näyttämöllä

Mårten Andersson

Mårten Andersson

Näytelmät

Per Burell

Per Burell

Näytelmät

Adde Huumonen

Adde Huumonen

Näytelmät

Doreen Ndagire

Doreen Ndagire

Näytelmät

Rebecca Plymholt

Rebecca Plymholt

Näytelmät

Joel Valois

Joel Valois

Näytelmät

Taiteellinen työryhmä

Ivana Sajko
Dramatiker
Djordje Zarkovic
Översättare
Anja Suša
Regi
Helga Bumsch
Scenograf/kostymdesigner
Emanuel Arvanitis
Ljus
Adde Huumonen
Kompositör/ljuddesigner
Johanna Rönnbäck
Maskdesigner
Eva-Maria Dahlin
Dramaturg
Damjan Kecojević
Koreograf