alt=""

Svenska Teatern
- Helsingin sydämessä

Teatterin Historia


Svenska Teatern - Suomen ruotsinkielinen kansallisteatteri on nimensä mukaisesti kansallisnäyttämö, jonka esityskieli on ruotsi. Tarjoamme lähes jokaiseen esitykseen tekstityksen suomeksi, ja usein myös englanniksi.

Vastikään peruskorjattu teatteritalo sijaitsee Helsingin sydämessä. Kolmella näyttämöllä esitetään erilaisia näytelmiä, joista jokainen löytää suosikkinsa. Suuren näyttämön saliin mahtuu noin 620 katsojaa, AMOS-näyttämöllä paikkoja on näytelmästä ja lavastuksesta riippuen parhaimmillaan 135, ja pienemmällä NICKEN-näyttämöllä istumapaikkoja on 70.

Kansallisnäyttämönä teatteri tarjoaa laaja-alaisen ohjelmiston. Draamaa, uutta kotimaista tuotantoa, klassikoita, musikaaleja, lastenteatteria - ei ole lajia, jota Svenska Teaternissa ei olisi esitetty.

Svenska Teatern tuottaa vuosittain keskimäärin 8-10 näytelmää. Tämän lisäksi teatterissa nähdään vierailevia esityksiä ja näytelmiä, jotka tuotetaan yhteistyössä toisten teattereiden tai vapaiden teatteriryhmien kanssa.

Samoin kuin useimmat muut ammattiteatterit, myös Svenska Teatern saa tukea toimintaansa sekä valtiolta että kunnalta, eli Helsingin kaupungilta.

 

 

 

Jotta voisimme ymmärtää kävijämme paremmin, me ja meidän yhteistyökumppanimme keräämme tietoja vierailustasi evästeiden avulla. Lue lisää.

close