Suomenkielinen tekstitys
kaikkiin omiin tuotantoihin Subtitle Mobile sovelluksella

Svenska Teatern tarjoaa suomenkielisen tekstityksen kaikkiin omiin tuotantoihin ja usein tekstityksen saa myös englanniksi (ei koske vierailevia esityksiä, eikä esityksiä, jotka sisältävät improvisoitua näyttelemistä)​. 

Lataa tekstityssovellus omaan puhelimeesi ennen esitystä. Jos et pysty lataamaan sovellusta omaan puhelimeesi, voit lainata laitteet teatterilta (rajoitettu määrä). 

Ennen esitystä:

1. Lataa maksuton Subtitle Mobile (Loitsut Oy) sovellus App Storesta tai Google Playstä
2. Muista ladata puhelimen akku, sillä tekstitysohjelma kuluttaa akkua.

Teatterissa, toimi näin:

  1. Aseta puhelin äänettömälle 
  2. Seuraa sovelluksen ohjeita ja syötä näytelmän 4-merkkinen koodi tai skannaa QR-koodi. Koodin löydät salin ovelta, käsiohjelmasta, lipusta tai kysymällä yleisövastaavilta 
  3. Valitse haluamasi tekstityskieli ja odota esityksen alkua 
  4. Nyt näytössä näkyy näytelmän nimi ja tekstitys alkaa esityksen alkaessa automaattisesti 
  5. Voit säätää näytön kirkkautta koskettamalla näyttöä ja siirtämällä yläreunassa olevaa säädintä 
  6. Voit myös vaihtaa kieltä oikean yläreunan valikosta 
  7. Voit poistua tekstitysnäkymästä painamalla vasemman yläreunan X symbolia 
  8. Esityksen loputtua sammuta ohjelma 

Lainaa tekstityslaite teatterilta

Lainaa tekstityslaite teatterilta ennen esitystä. Saatavuuden voit varmistaa varaamalla laitteen etukäteen. Suosittelemme kuitenkin sovelluksen asentamista omaan puhelimeen. 


"Laite on käteen sopiva älypuhelin, jolla simppeliä tekstitysohjelmaa käytetään. Ruudun taustaväri on musta, ja repliikit ilmestyvät sille himmeän keltaoranssilla tekstillä, josta saa hyvin selvää. Näyttö ei hohda hämärään katsomoon valoa tai häiritse välkkymällä..

Käytännössä homma toimii samoin kuin tv-tekstityksissäkin, lukeakseen vain täytyy välillä laskea katseensa näyttämön tapahtumista...Tekstitys toivottavasti madaltaa kynnystä mennä katsomaan esityksiä toisella kotimaisella, vaikka kielitaito olisikin ruosteessa."
One Night in Theatre

Tekstityslaitteet ovat noudettavissa 45 min ennen esityksen alkua. Suuren näyttämön laitteet jaetaan parketin sisäänkäynneillä, AMOS-näyttämön laitteet lämpiössä 3. kerroksessa.

Nouda varaamasi laite viimeistään 15 minuuttia ennen esityksen alkua.
Kirjoita numero 6 kirjaimin:

Jotta voisimme ymmärtää kävijämme paremmin, me ja meidän yhteistyökumppanimme keräämme tietoja vierailustasi evästeiden avulla. Lue lisää.

close