Det liv som blivit mig givet

Det liv som blivit mig givet (Kepeä elämäni) on omakohtainen, runollinen, laulullinen, vastaansanomaton ja pohjattoman leikkisä monologi siitä, miten sen kertojan transtausta on kääntynyt voimavaraksi ja onnellisuuden lähteeksi.

Toiviainen valittiin Vuoden nuoreksi lausujaksi Kajaanin Runoviikolla vuonna 2018. Voiton myötä Toiviaiselta tilattiin esitys vuoden 2019 Runoviikolle. Kajaanin ensi-iltansa lisäksi Kepeä elämäni -monologi on hurmannut yleisönsä yli kymmenellä paikkakunnalla, mm. Q-teatterissa, Turun Kaupunginteatterissa, Hämeenlinnan Kaupunginteatterissa, Tampereen Teatterikesässä, sekä tilausesityksinä lukioissa ja yliopistoissa.

Helmikuussa 2020 Kepeä elämäni nimettiin Valtakunnallisen Monologikilpailun voittajaksi. Maaliskuussa 2020 Miiko Toiviainen sai monologista Vuoden teatterinäyttelijä -palkinnon.

Lisää tietoa esityksestä: kepeaelamani.fi

Ohjelmistossa

14.3.2024 – 16.3.2024

Näyttämö

AMOS-näyttämö

Kesto

n 1 t

Tekstitys

Esityskieli on ruotsi, tekstitys suomeksi

Esitykset ja liput

Transihmisyydestä on puhuttu viime aikoina mediassa aika paljon, mutta usein vain traagisten ja synkkien kohtaloiden kautta. Mä koen, että muunkinlaisia näkökulmia kaivataan – joten tässä on mun omani.

Miiko Toiviainen
Miiko Toiviainen on helsinkiläinen näyttelijä, joka valmistui Teatterikorkeakoulusta 2018 ja on sittemmin työskennellyt muun muassa Helsingin Kaupunginteatterissa, Turun Kaupunginteatterissa, Q-teatterissa, Teatteri Takomossa, Suomen Komediateatterissa, NAMT-musikaalifestivaaleilla New Yorkissa, sekä improvisaatioteatteri Stella Polariksessa, jonka jäsen Miiko on ollut vuodesta 2018. Miiko on myös suorittanut musiikkiteatterin maisteritutkinnon Mountview Academy of Theatre Arts -korkeakoulussa Lontoossa. Keväällä 2021 Miiko kiinnitettiin KOM-teatterin näyttelijäensembleen. Tällä hetkellä hänet voi nähdä näytelmässä Lou Salomé.

Taiteellinen työryhmä

Miiko Toiviainen, Riikka Oksanen, Aino Pennanen
Käsikirjoitus
Riikka Oksanen
Ohjaus
Aino Pennanen
Dramaturgi
Panda Eriksson, Tobias Zilliacus
Ruotsinnos
Eeva Kontu
Sävellys ja äänisuunnittelu
Sofia Palillo
Visuaalinen suunnittelu
Mikko Renfors
Musiikin tuotanto
Titus Torniainen
Kiertueteknikko
Kajo Rauni
Mainoskuva