Svenska Teatern tuo näyttämölle musikaalin Änglagård vuonna 2026

12.9.2024 Pressmeddelanden

Svenska Teaternin seuraava musikaali on Änglagård, jonka Suomen kantaesitys on syyskuussa 2026. Uuden musikaalin ohjaa Maria Lundström. Svenska Teatern hakee nyt ammattinäyttelijöitä ja musikaaliesiintyjiä.

Änglagård blir nästa musikal på Svenska Teaterns 2026
Änglagård blir nästa musikal på Svenska Teaterns 2026

Musikaali perustuu Colin Nutleyn legendaariseen menestyselokuvaan Änglagård (1992), joka houkutteli yli miljoona katsojaa pelkästään Ruotsissa. Käsikirjoituksesta vastaavat Edward Af Sillén ja Daniel Réhn. Uuden musiikin ja laulutekstit on säveltänyt Fredrik Kempe. 

Musikaali Änglagård kantaesitettiin 10. syyskuuta 2023, ja se on siitä lähtien ollut menestys Oscarsteaternilla Tukholmassa. 

”Svenska Teatern sai oikeudet tehdä tämän upean materiaalin

Olemme erittäin iloisia siitä, että juuri Svenska Teatern sai oikeudet tehdä tämän upean materiaalin suomalaisen version, sanoo teatterinjohtaja Joachim Thibblin. 

Änglagård kuvaa polarisoitunutta yhteiskuntaa, jossa ennakkoluulot vaikuttavat siihen, miten ihmiset kohtelevat toisiaan. Vaikka elokuvan ensi-illasta on kulunut yli 30 vuotta, sen teemat ovat edelleen ajankohtaisia ja koskettavat tämän päivän yhteiskuntaa, sanoo ohjaaja Maria Lundström. 

Vastaava dramaturgi Maria Lundström
Maria Lundström skall regissera Änglagård.

Svenska Teatern hakee ammattinäyttelijöitä ja musikaaliesiintyjiä

Tänään julkaistussa ilmoituksessa Svenska Teatern hakee ammattinäyttelijöitä ja musikaaliesiintyjiä 18-75-vuotiaiden ikäisiin rooleihin sekä ensemble-, swing- ja understudy-tehtäviin Änglagård-musikaaliin. Koe-esiintymiset järjestetään Svenska Teaternilla 3.–4. ja 11. marraskuuta 2024. Harjoitukset alkavat huhtikuussa 2026. Hakemukset voi lähettää osoitteeseen   rekry.svenskateatern.fi viimeistään 29. syyskuuta 2024.. 
 
 
Lisätietoja musikaalista Änglagård ja lippujen myynnistä ilmoitetaan myöhemmin.