Taiteiden yö 15.8. 

Ohjelmaa ja avoimet ovet koko illan ajan, alkaen klo 17.30 

Ovet ovat avoinna koko illan ja kaikki ohjelma on maksutonta. Yksi illan kohokohtia on näytäntökauden avajaiset, joiden aikana teatterinjohtaja Joachim Thibblin esittelee koko 2024–2025 ohjelmiston Suurella näyttämöllä. Hänen vieraakseen lavalle nousee ohjaajia, näyttelijöitä ja muita teatterin työntekijöitä, joita tulette tapaamaan tulevan vuoden aikana. Saapa nähdä kuinka katto kestää, kun Matilda-lapset tarjoavat makupaloja syksyn taianomaisimmasta musikaalista!  

Oletko aina toivonut, että saisit joskus seistä Suurella näyttämöllä, antaen katseesi vaeltaa katsomon yli? Nyt kokemus on mahdollinen, ja kaiken lisäksi pääset pukeutumaan aiempien tuotantojen upeisiin teatteripukuluomuksiin. Pukusovituksen lisäksi luvassa on kulissikierroksia, ohjelmaa pienimmille, tatuointistudio, ruoka- ja juomatarjoiluja katutasossa ja lämpiössä, sekä tietenkin mahtavia lipputarjouksia! 

Ovet avataan klo 17.30 ja suljetaan klo 21.30, kun ohjelma loppuu. Katutason kahvila on auki pidempään! 

Tutustu koko ohjelmatarjontaan alla. Huomioi, että näytäntökauden avajaisiin ja kulissikierroksille tarvitaan erillinen lippu. 

Svenska teaternin yleisö ja suuri näyttämö.

NÄYTÄNTÖKAUDEN AVAJAISET

18-18.45, Suuri näyttämö 

Tule mukaan juhlistamaan uuden näytäntökauden avajaisia! Tunnin aikana esittelemme koko tulevan ohjelmiston 2024-2025. Tarjoamme maistiaisia syksyn Matilda- ja Raka Rör! -musikaaleista, lyhyitä haastatteluita sekä palkintojenjakoja. Paikalla on ohjaajia, näyttelijöitä ja teatterin henkilökuntaa. Tapahtumaa juontaa teatterinjohtaja Joachim Thibblin. 

Ilmainen sisäänpääsy.

LOPPUUNMYYTY!

Näyttelijä punavalkoisessa polka-asussa.

PUKUSOVITUSTA

19.15-21.30 Suuri näyttämö 

Uutuus!! Tänä vuonna pukusovitus järjestetään Suurella näyttämöllä. Svenska Teaternin puvustamo on vuosien varrella ommellut upeita, uniikkeja teatteripukuja lukemattomiin tuotantoihin. Valikoima mitä erityisimpiä pukuja tuodaan yleisön sovitettavaksi vain Taiteiden yön aikana. Pukuja on myös kaikenikäisille lapsille! 

Mies ja nainen tutkimassa svenska teaternin kulisseissa.

KULISSIKIERROS

17.45-21.15, aloitus oikeanpuoleisesta narikasta 

Koe teatterin tiloja, joihin et koskaan muulloin pääse tutustumaan. Reitti kulkee teatterin työpajojen, pukuvaraston, pesulan ja salaisten rappukäytävien kautta. Teatterin henkilökunta kertoo vapaasti omasta työstään kierroksen aikana! 

Uusi kierros käynnistyy joka 15. minuutti alkaen klo 17:45. Ennakkovarausta suositellaan, muutamia paikkoja on myös saatavilla paikan päällä. Kierros kestää noin 30 min. 

LOPPUUNMYYTY!

Avajaistarjous!

Osta teatterilippu -20 % alennuksella valittuihin näytelmiin ja esityksiin! Kampanja alkaa taiteiden yönä 15.8. ja jatkuu aina 25.8. saakka

Ihmisiä tutkimassa teatteritekniikkaa Svenska Teaternin lavalla.

TEATTERITEKNIIKAN MAAGINEN MAAILMA

17.30-21.30, AMOS-näyttämö 

Teatterin magia syntyy suurilta osin kiitos teatteritekniikan. Astu sisään AMOS-näyttämölle luomaan omia ääni- valo- ja videotehosteita. Voit samalla oppia Svenska Teaternin omilta teknikoilta, jotka ovat paikalla auttamassa! 

Näyttelijät ja lapset leikkivät yhdessä.

RAUHALLINEN HETKI ÖTÖKÖIDEN MAAILMASSA 

17.30-19.45 pikkulapsille, NICKEN-näyttämö 

Tervetuloa pikkuötököiden maagiseen maailmaan. NICKEN-näyttämö tarjoaa rauhallisen tilan kaikkein pienimmille. Täällä he saavat tutkia ”På besök hos småkrypen” pienten lasten näytelmän lavastusta. Enintään 20 henkilöä kerrallaan. 

RAUHALLINEN KEIDAS

20.00-21.30 aikuisille, NICKEN-näyttämö

Tila muuntuu aikuisille tarkoitetuksi rauhalliseksi keitaaksi. Pidä taukoa illan hulinasta ja kuuntele metsän rauhoittavia ääniä. 

Tatuointikäynti käynnissä.

TATUOINTISTUDIO 

17.30, peilisali

Oletko aina haaveillut tatuoinnista? Onko sinulla vaikeuksia päättä, millaisen ottaisit? Me autamme sinua. Tarjoamme kahta erilaista näytäntökauden esityksistä inspiraationsa saanutta vaihtoehtoa. Tatuointistudio on avoinna niin kauan kuin tatuointeja riittää. Tatuoinnit ovat väliaikaisia siirtotatuointeja.