Svenska Teatern sätter upp musikalen Änglagård 2026 

12.9.2024 Nyheter

Nästa musikal på Svenska Teatern blir Änglagård med finländsk urpremiär i september 2026. Den nyskrivna musikalen regisseras av Maria Lundström. Nu söker vi professionella skådespelare med utmärkt sångförmåga till en audition.

Änglagård blir nästa musikal på Svenska Teaterns 2026
Änglagård blir nästa musikal på Svenska Teaterns 2026

Musikalen är baserad på den legendariska succéfilmen Änglagård (1992) av Colin Nutley, som hade över en miljon biobesökare bara i Sverige. Edward Af Sillén och Daniel Réhn står för manus. För den nyskrivna musiken står Fredrik Kempe, som även skrivit sångtexterna. 

Den 10 september 2023 hade musikalen Änglagård världspremiär och gör sedan dess succé på Oscarsteatern i Stockholm. 

”Fantastiskt material”

– Vi är väldigt glada att det var Svenska Teatern som fick rättigheterna att göra en finländsk adaption av detta fantastiska material, säger teaterchef Joachim Thibblin. 

Änglagård skildrar ett polariserat samhälle där människor låter sina fördomar påverka hur de bemöter varandra. Trots att filmen hade premiär för över 30 år sedan finns det många beröringspunkter till idag och tematiken är fortfarande aktuell, säger Maria Lundström som skall regissera musikalen.  

ansvarig dramaturg Maria Lundström

Svenska Teatern söker skådespelare

I en annons idag går Svenska Teatern ut med att vi söker professionella skådespelare och musikalartister i spelåldern 18–75 år för roller samt ensemble-, swing- och understudy-roller till musikalen. 
Audition ordnas på Svenska Teatern 3–4 och 11 november 2024. Repetitionsstarten är i april 2026. 
Ansökningar kan skickas till adressen rekry.svenskateatern.fi senast 29 september 2024. 
 
 
Mer information om musikalen Änglagård och biljettsläpp meddelas senare.