alt=""

Ett drömspel

August Strindberg

 

Indra-jumalan tytär päättää laskeutua pilvistä maan päälle. Hän haluaa elää ihmisenä, vaikka isä on varoittanut häntä: ihmistä onnettomampaa olentoa ei ole milloinkaan luotu.

Tytär ei kuitenkaan usko, vaan lähtee maan päälle selvittämään totuuden ihmisistä ja maallisesta elämästä. Mistä siinä on kyse? Miksi ihmiset eivät ole tasa-arvoisia? Mikä on tärkeintä maailmassa?

August Strindbergin mullistava klassikko Uninäytelmä (Ett drömspel) esitetään AMOS-näyttämöllä koreografi Carl Knifin ohjaamana. Knif on ohjannut Svenska Teaternille aiemmin mm. ylistetyn tanssiteatteriesityksen Muodonmuutos (Förvandlingen).

Knifin tulkinnassa nähdään jälleen, kuinka tanssi ja teatteri kietoutuvat yhteen. Katsojat kohtaavat samat kysymykset kuin Strindbergin yleisö yli 120 vuotta sitten. Kuinka elämää voisi parhaiten ymmärtää? Miksi ihmiset eivät ole tasa-arvoisia? Mikä on tärkeintä maailmassa?

Ett drömspel on Svenska Teaternin, Carl Knif Companyn ja Riksteaternin yhteistuotanto. 

carlknifcompany.com
riksteatern.se

Ensi-ilta syksyllä 2021

Lipunmyynti alkaa myöhemmin

 

näyttämöllä

Mårten Andersson
Riksteatern

Per Burell
Riksteatern

Patrick Henriksen
Svenska Teatern

Oksana Lommi
Carl Knif Company

Pekka Louhio
Carl Knif Company

Dennis Nylund
Svenska Teatern

taiteellinen työryhmä

Carl Knif
Ohjaus ja koreografia

Erik Salvesen
Lavastus

Karoliina Koiso-Kanttila
Pukusuunnittelu

Tiitta Stoor
Maskeeraussuunnittelu

Janne Hast
Äänisuunnittelu

Jukka Huitila
Valosuunnittelu

 

Jotta voisimme ymmärtää kävijämme paremmin, me ja meidän yhteistyökumppanimme keräämme tietoja vierailustasi evästeiden avulla. Lue lisää.

close