Teaterbesök i Helsingfors hjärta
Gör en härlig och minnesvärd teaterresa till
Svenska Teatern

Vi vet att ett teaterbesök inte bara består av en givande föreställning, det handlar precis lika mycket om allt runt omkring. Svenska Teatern är belägen i centrum av Helsingfors och det ät lätt att komma till oss från hamnen, både ensam och tillsammans med en grupp!

Hur hittar vi till teatern?

Med kollektivtrafik från

Vår adress är Norra esplananden 2.

Finns det parkering?

Teatern har ingen egen parkering men ifall du reser i grupp och kommer till teatern i en abonnerad buss finns det olika möjligheter. Läs mera under fliken Parkering.

När ska jag komma till teatern?

Kom i god tid. Inför musikalföreställningar öppnar vi alla teaterns dörrar en timme innan, men för att nå kassan innan det går du helt enkelt in genom Café Artist dörrar i mitten av huset.

Dörrarna till salongen öppnas ca 10 minuter innan föreställningen börjar, det meddelar vi med en ringning som hörs i hela huset. Det ringer ännu två gånger innan dörrarna stängs. Eftersom det stör både skådespelarna och publiken så släpper vi inte in någon mitt under föreställningen, du får vänta till pausen. Hann du inte på toaletten? Ingen fara, blir det panik kan du alltid smyga ut. 

Jag sitter i rullstol, kan jag ändå komma till teatern?

Självklart! Läs mer under fliken “tillgänglighet” eller be om ytterligare information av din kontakt på rederiet. Under “tillgänglighet” kan du också läsa om induktionsslingan, rabatter för följeslagare mm. 
Du kan också ladda ner PDF-filen om tillgänglighet på Svenska Teatern.

Kan jag använda min telefon under föreställningen?

Under föreställningen är fotografering och videoupptagning förbjuden, dels för att det stör men också pga upphovsrätt. Fotografera däremot gärna vårt vackra teaterhus! Ser du någon som sitter och tittar på sin telefon hela tiden? Då använder hen sig antagligen av textningen som vi erbjuder helt gratis. Vi textar alla föreställningar till finska samt svenska för hörselskadade. Ladda ner textningsinformations-PDF här.

Hörselslinga i salongen?

Vi har hörselslinga i användning på alla våra scener. Ladda ner hörbarhetskarta för Stora scenen här.

Vad händer under pausen?

Vi rekommenderar att du bokar pausservering på förhand i samband med din övriga bokning med rederiet.
Pausserveringen förgyller hela teaterupplevelsen och du slipper långa köer i pausen - allt är färdigdukat i publikfoajén för dig!

Svar på fler vanliga frågor 
hittar du här.

Jag har bokat gruppbiljetter, hur löser jag ut dem?

Rederiresenärerna får sina biljetter i kassan under föreställningsdagen. Kassan är alltid öppen 1 timme innan föreställningen, ifall ni ser en kvällsföreställning är kassan öppen från kl. 12, måndag-lördag. Reseledaren löser ut biljetterna mot vouchers som alla deltagare har fått i början av resan. Vi delar endast ut biljetter mot vouchers och till den utnämnda reseledaren. Undvik att dela ut biljetterna precis utanför biljettluckan eftersom det kan störa övriga kunder. Observera att vouchern är mycket lik er hyttnyckel, så blanda inte mellan dessa.

Jag har bokat enskilda biljetter via rederiet, hur löser jag ut dem?

Rederiet meddelar resenärernas namn till teatern och biljetterna finns att upphämta mot vouchers i kassan under föreställningsdagen. Vi delar endast ut biljetter mot vouchers och till den som har bokat resan. Observera att vouchern är mycket lik er hyttnyckel, så blanda inte mellan dessa.

Jag vill se en kvällsföreställning och sedan övernatta i Helsingfors

Kolla med ditt utvalda rederi vad de kan erbjuda. Det finns många fina hotell nära teatern som gärna tar emot er som gäst. Fråga din researrangör om detaljer!

Svenska Teaterns Stora scen i 360-vy


För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close