Janne Renvall ny ateljéchef på Svenska Teatern

04.08.2022 kl. 15:07
Janne Renvall, 58 blir ny ateljéchef för syateljén samt hår- och maskavdelningen på Svenska Teatern och medlem i ledningsgruppen. Renvall tillträdde sin tjänst den 1 augusti 2022.

Renvall är redan ett stort namn i branschen med flerårig erfarenhet inom scenkonsten på bland annat Nationaloperan, som varit hans nuvarande arbete från 2017.

Han har många års erfarenhet av att skapa kostymer för teater, dans TV- och film.

Renvall är utexaminerad konstmagister från Aalto universitet, där han gick magisterprogrammet i scenografi med kostymdesign som huvudämne.

Han har bland annat också studerat till modedesigner, tagit specialyrkesexamen för sömmarmästare.

- Som ny ateljéchef vill jag använda min breda teaterbranschkunskap för att stödja Svenska Teaterns kunniga personal. Det känns redan nu väldigt fint att vara en del av teaterns varma gemenskap. Tillsammans vet jag att vi har förmåga att förstå och utveckla scenkostymens roll i teaterns produktionsprocess. Vårt hantverk och kunnande uppskattas av publiken. Jag känner mig glad och välkommen till teatern, säger Renvall.

Svenska Teaterns teaterchef Joachim Thibblin är mycket glad över Svenska Teaterns två nya tillskott i teaterns ledning.

- Med Elli Mäkilä och Janne Renvall stärker vi ytterligare Svenska Teaterns roll som svensk nationalscen. Deras erfarenhet av respektive bransch är ett stort tillskott för teatern och vår personal, säger Thibblin.


LÄS OCKSÅ: 

Elli Mäkilä ny försäljnings- och marknadsföringschef på Svenska Teatern

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close