Elli Mäkilä ny försäljnings- och marknadsföringschef på Svenska Teatern

04.08.2022 kl. 11:16
Elli Mäkilä har utsetts till Svenska Teaterns försäljnings- och marknadsföringschef och medlem i ledningsgruppen. Mäkilä tillträder sin tjänst den 1 september 2022.

Elli Mäkilä, 43, som haft en lång och omväxlande karriär inom medie- och marknadsföringsbranschen, börjar som Svenska Teaterns nya försäljnings- och marknadsföringschef den 1 september 2022.

Tidigare har Mäkilä bland annat arbetat på Otavamedia som chefredaktör, som affärschef i ledningsgruppen för medieförsäljning och som vd för marknadsföringsbyrån Storybound som hon grundat. Hon har medverkat i flera expertgrupper inom förlags- och marknadsföringsbranschen, bland annat som ordförande för Content Marketing Working Group på IAB Finland. Mäkilä har även publicerat flera professionella marknadsförings- och reklampublikationer. Utöver tv-, förlags- och reklamvärlden är Mäkilä även känd inom kulturområdet, till exempel som tidigare vice ordförande och styrelseordförande för Tanssin talo (Dansens hus), och som utvecklare av marknadsföring för scenkonst och festivaler.

“Jag inledde samarbetet med Svenska Teatern för 1,5 år sedan. Vårt gemensamma utvecklingsprojekt inom försäljning och marknadsföring slutfördes framgångsrikt och med ett fantastiskt teamarbete. När möjligheten att fortsätta vår gemensamma historia öppnade sig, kändes beslutet helt självklart efter några dagars betänketid. Jag har ofta sagt att jag har en konstnärs hjärta men en ingenjörs hjärna, så uppgiften känns naturlig och väldigt motiverande för mig. Jag är imponerad av teaterns fördomsfria vilja att utforska och utvecklas, samt att betjäna en allt större och mer mångsidig publik. Det jag värdesätter mest i min nya teatergemenskap är engagemanget och kärleken till själva innehållet.”

Svenska Teaterns teaterchef Joachim Thibblin är mycket glad över Svenska Teaterns två nya tillskott i teaterns ledning.

- Med Elli Mäkilä och Janne Renvall stärker vi ytterligare Svenska Teaterns roll som svensk nationalscen. Deras erfarenhet av respektive bransch är ett stort tillskott för teatern och vår personal, säger Thibblin.


LÄS OCKSÅ:
Janne Renvall ny ateljéchef på Svenska Teatern

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close