Scenkonst för unga - för vem och på vems villkor?

22.03.2022 kl. 16:46
Är vi fria i vårt skapande eller påverkar våra förutfattade meningar om barn- och ungdomsteater de konstnärliga valen? Vilka metoder används för att fånga upp vad som intresserar barn och unga just nu? Bland annat de frågorna söker vi svar på i Svenska Teaterns seminarium om Scenkonst för barn och unga. Programmet är speciellt intressant för dig som jobbar med barn och ungdomskultur, men vi hälsar alla som är intresserade att delta i vårt fina gratisevenemang på Stora scenen. Kom och träffa oss och kolleger från andra kulturhus.INBJUDAN

till Scenkonst för unga - för vem och på vems villkor

Tidpunkt: fredag 8.4 kl. 13-15.30  
Plats: Svenska Teatern, NICKEN-scenen

Medverkande:
Anna Berg (dramaturg)
Gustav Deinoff (Unga Klara)
Paula Mc Manus (ung scen/öst)
Meri Anna Hulkkonen (Unga Teatern) 
Laura Ruohonen (dramatiker, dramaturg och regissör)
Samtalsledare: Tom Rejström (Teaterhögskolan/Uniarts)

Programmet inleds med en keynote av Anna Berg (dramaturg) och sedan tar fyra konstnärliga ledare från Sverige och Finland pulsen på scenkonsten för barn och unga idag. Samtalet handlar om konstnärliga val, produktionsprocesser och framtidsdrömmar.  

Är vi fria i vårt skapande eller påverkar våra förutfattade meningar om barn- och ungdomsteater de konstnärliga valen? Vilka metoder används för att fånga upp vad som intresserar barn och unga just nu? Hurdana produktionsprocesser fungerar i arbetet mot ung publik och hur stöder en teaterorganisation detta? Hur ser den framtida scenkonsten för unga ut om vi drömmer helt fritt och vad behövs för att uppnå detta? 

Programmet avslutas med möjlighet att nätverka och samtala. 

Boka din plats

via Svenska Teaterns biljettförsäljning eller biljetter@svenskateatern.fi

Evenemanget är gratis, men kräver biljett

Programmet sänds också på live.svenskateatern.fiOhjelma suomeksi

Aika: perjantai 8.4. klo 13–15.30  
Paikka: Svenska Teatern, NICKEN-näyttämö
Vieraina:
Anna Berg (Göteborgs stadsteater)
Gustav Deinoff (Unga Klara)
Paula Mc Manus (ung scen/öst)
Meri Anna Hulkkonen (Unga Teatern) 

Moderaattori: Tom Rejström (Teatterikorkeakoulu/Uniarts) 

Ohjelman aloittaa dramaturgi Anna Bergin keynote-luento, jonka jälkeen neljä taiteellista johtajaa Ruotsista ja Suomesta tunnustelevat tämän päivän lasten ja nuorten näyttämötaiteen pulssia. Keskustelussa puidaan taiteellisia valintoja, tuotantoprosesseja ja tulevaisuuden unelmia.

Voimmeko luoda vapaasti, vai vaikuttavatko ennakko-oletuksemme lasten- ja nuortenteatterista luomiseemme? Mitä metodeja käytetään lasten ja nuorten kiinnostuksen kohteiden selvittämiseen? Minkälaiset tuotantoprosessit toimivat, kun työskennellään nuoren yleisön kanssa, ja miten teatteriorganisaatio pystyy tukemaan näitä? Miltä tulevaisuuden nuorten näyttämötaide näyttää vapaasti unelmoituna ja mitä tarvitaan sen saavuttamiseksi?

Ohjelma päättyy vapaaseen verkostoitumiseen ja keskusteluun.

Varaa paikkasi Svenska Teaternin lipunmyynnistä tai osoitteesta biljetter@svenskateatern.fi

Tilaisuus on maksuton, mutta tarvitset lipun

Ohjelma lähetetään myös suorana osoitteessa live.svenskateatern.fi

Ohjelma on ruotsinkielinen

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close