Finland och Sverige tävlar i humor igen, duellen är tillbaka!

25.01.2022 kl. 14:47
Humorlandskampen är tillbaka i maj. Nu säljer vi biljetter till en taggad kvartett som kommer att göra allt för att få dig att skratta mest och ta hem äran i Humorlandskampen som går av stapeln för 18:e gången. Denna totalt tävlingsbefriade landskamp i ståuppkomik har år efter år dragit fullsatta salonger på Svenska Teatern. Duellen är äntligen tillbaka.

Den legendariska Humorlandskampen fortsätter!

Humorlandskampen 2022

13.5 kl. 19 och 14.5 kl. 16 och 20


Vilket land är roligare? Finland eller Sverige? Kommer något land att vinna överlägset eller är det kanske domaren Stan Saanila som har ett finger med i spelet?

I maj 2022 ordnas Humorlandskampen redan för 18:e gången. Denna landskamp i ståuppkomik har år efter år dragit fullsatta salonger på Svenska Teatern.

Efter två års paus är duellen tillbaka!

I år representeras Finland respektive Sverige av följande komiker:

Lag Finland: Anders Helenius & André Wickström
Lag Sverige: Thomas Järvheden & Tobias Persson
Domare och konferencier: Stan Saanila


TEAM SVERIGE Thomas Järvheden är en riktig entertainer som fullkomligt briljerar i samspelet med sin publik. Han har valts till Sverige roligaste komiker två gånger. Med en blandning av intelligent humor och “små inslag av chock” har han fått publiken att vika sig dubbel av skratt i snart två decennier. Järvheden tänker snabbt och skämten haglar. Det är djärvt att försöka slå Järvheden i denna landskamp.


Tobias Persson är en klar naturbegåvning när det kommer till humor. Han är en komiker med bra material, rätta glimten och distansen. Han är ett säkert kort, som bland annat blivit utsedd till årets manlige ståuppkomiker på Svenska stand-up galan med följande motivering: "Med en otrolig energi och frenesi sprider denne man skämt och punchlines till sin publik som blir allt större. Han sår sina underfundiga frön som han skördar direkt. Mycket vass i ett gulligt yttre."


TEAM FINLAND 


Anders Helenius är en 30-årig fyrabarnspappa med skarpa ögon. Med dessa observerar han sitt eget liv och det samhälle som omsluter det. Observationerna svarvas om till en stand up som är fyndigt tillskruvad och som stundvis skickar iväg en välriktad spark mot de skrev som det förtjänar. Anders kan fira 20 år som standup-komiker. Standup har alltid varit närmast Helenius hjärta, med det hjärtat kommer han att slå motståndarna.


André Wickström Behöver knappst någon närmare introduktion. Han är kungen av stand-up i Finland och utan tvivel en av Finlands största underhållare vars komiska bragder på scener och i TV rutor underhållit oss i över 20 år. Förutom på stand up –scenerna har han också setts i ett otal tv-program, både på svenskt och finskt håll. I Sverige har han blivit känd främst genom tv-serien Solsidan och humorprogrammet Parlamentet. Det borde göra motståndarlaget skraja.


PROGRAMLEDARE​

Stan Saanila är lika rolig som de fyra tävlandena. Men han skall inte tälva, han är landkampens rättvisa domare och kvällens konferencier.


KÖP BILJETT

 

 

 

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close