Joel och Jonas är höstens programledare för alla Scenmåndagar

14.06.2021 kl. 13:38
Vi återkommer i september med våra populära Scenmåndagar och samtal i kulturaktivismens tecken. Under hösten 2021 pratar vi om gränser. Om kroppens och verklighetens begränsningar, och normer som krymper oss i samhället och kulturen. Men också om hur konsten kan bryta inskränkande barriärer. Radarparet Joel och Jonas Forsbacka presenterar fyra scenmåndagar för att bredda våra vyer och öppna våra sinnen.Tvillingbröderna Joel och Jonas Forsbacka är 27 år gamla, födda och uppvuxna i Nykarleby, numera bosatta i Helsingfors. Joel är utbildad skådespelare och musiker och Jonas är journalist och genusvetare. Scenmåndagarna på Svenska Teatern blir deras första gemensamma gig.

Joels favorittvillingar inom kulturen är Fred och George Weasley från Harry Potter. Jonas favoriter var länge kriminalpoliserna Dupondtarna från Tintin tills han insåg att de har olika efternamn och därför förmodligen inte ens är släkt. 


I höst är publiken välkommen till teatern igen på våra Scenmåndagar. Vi direktsänder också diskussionerna på live.svenskateatern.fi Höstens Scenmåndagar 

20.9 Kultur utan gränser:
Memehumor, teaterkomik och stand-up – vad skrattar vi åt idag? 


18.10 Kultur utan gränser:
När kroppen förändras – att göra konst av klimakteriet


8.11 Kultur utan gränser:
Ner i kaninhålet – så skapar vi identiteter på internet


13.12 Kultur utan gränser:
Den feministiska häxan – fulkultur med hög status?


Du kan även se den förra säsongen av Scenmåndag med Alma Pöysti som moderator.
live.svenskateatern.fi

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close