Tove-festivalen nu på lördag. Kom till teatern eller se festivalen på live-stream

07.09.2021 kl. 10:35
På lördag ordnas Tove-festivalen, en heldag om Tove Jansson - för första gången i Finland. Förra årets Tove-festival i Stockholm var en omtalad och slutsåld succé som nu äntligen kommer till Svenska Teatern i finländsk tappning med helt nytt program. Om du har biljett till festivalen kan du komma och gå och välja bland programmet. Vi är också väldigt glada att alla som vill kan se festivalen live på nätet.

TITTA PÅ FESTIVALEN - DIREKTSÄNDNING FRÅN SVENSKA TEATERN I ÅTTA TIMMAR!


Tove Jansson - bildkonstnären, författaren, visdiktaren, dramatikern och serieskaparen hade ett mod som genomsyrade hela hennes produktion och privatliv. Hon skapade konst som inspirerar konstnärer och författare än i dag. Vi tycker såklart hon ska ha en egen festival i sin hemstad!

Programvärden Christoffer Strandberg tar tillsammans med inbjudna författare, musiker och Tove-kännare med publiken på en fantastisk audiovisuell upplevelse med exklusivt arkivmaterial med Tove själv och de som kände henne. Vi diskuterar sådant som de queera aspekterna i Toves konst, tar oss en titt på Toves forsatta påverkan på dagens finska litteratur, får en inblick i musiken som skapats runt hennes kulturarv och gör en djupdykning i den omfattande akademiska forskningen om Tove. .

Bland gästerna syns Pirkko Saisio, Anni Sinnemäki, Alma Pöysti, Mark Levengood, Kaj Korkea-aho, Tuula Karjalainen, Sirke Happonen och Kasimir Sandbacka. Dessutom bjuds det på musikuppträdanden Emma Klingenberg (aktuell med föreställningen Tove Jansson – visdiktaren) och Lauri Porra (Stratovarius) som tillsammans med sina musiker uruppför musik han komponerat med avstamp i Muminvärlden.


Tove-festivalen pågår kl 11-19 lördagen den 18.9 2021 på Svenska Teatern. Programmet på scenen är på finska och svenska. Hela programmet finns att läsa här

Biljetterna kostar 60 euro. Biljetter kan köpas via Svenska Teaterns biljettförsäljning och via lippu.fi.

Tove-festivalen arrangeras av Moomin Characters i samarbete med Svenska Teatern. 

GLADA NYHETER! Tove-festivalen streamas live under hela lördagen. 

HELA PROGRAMMET PÅ DEN OFFICIELLA FESTIVALSIDAN


 

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close