Emelie Zilliacus och Martin Paul fick Svenska Teaterns stipendium

20.05.2021 kl. 10:28
Grattis Emelie Zilliacus och Martin Paul till stipendiet!
Axel Slangus fond är instiftad till minnet av skådespelaren Axel Slangus. Fonden förvaltas av styrelsen för Svenska Teatern. Ur fonden utdelas stipendier och understöd åt teaterelever och unga skådespelare vid Svenska Teatern. Svenska Teaterns styrelseledamot Henrika Franck delade ut stipendet till Emelie och Martin den 31 maj 2020.

Stipendie- och fördelningsnämnden vid Svenska Teatern har beslutat att ur Axel Slangus fond premiera

Emelie Zilliacus​ och Martin Paul
med ett stipendium på 1.000 euro vardera. 

MOTIVERING: I hjärtat av skådespelarkonsten hittar vi kärlek och engagemang. Kärlek och engagemang är komplexa fenomen, som sammanflätas med t.ex. frihet, kritisk tänkande och förmågan för omsorg. Kärlek och engagemang i skådespelarkonst betyder på en konkret nivå beredskap att ifrågasätta normer och patriarkala historier, viljan att granska kritiskt det som vi har satt värde i, och mod - även arrogans – att skapa nytt med hjälp av och igenom dekonstruering av olika traditioner. Det är sådana kvaliteter som präglade föreställningen Antoinette och präglar också själva skådespelarkonsten av Emelie Zilliacus och Martin Paul, som får Axel Slangus stipendium år 2021.

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close