Svenska Teatern inhiberar alla föreställningar för resten av året

20.11.2020 kl. 14:45
Svenska Teatern har idag beslutat att inhibera föreställningarna av Mary Poppins också för mellandagarna och nyårsafton. Musikalen återkommer som planerat på repertoaren nästa höst. Vi kontaktar samtliga kunder som bokat och köpt biljett. Svenska Teaterns biljettkassa är stängd 2.-20.12.2020.
Kundtjänsten betjänar per telefon +358 (0)9 6162 1411, må-fr kl. 12-17.- Vi försökte att hitta en lösning, men bedömer nu att det är för riskfyllt och att återuppta föreställningsverksamheten efter den 20 december med tanke på de utmaningar som pandemin för med sig,
 säger teaterchef Joachim Thibblin. 

- Det är tråkigt att inte kunna spela musikalen för alla barnfamiljer under julhelgen. Det är verkligen ett ledsamt beslut. I nuläget finns det inte ett förbud att spela teater i mellandagarna men vår egen riskbedömning fick oss att göra denna avvägning.

Som Svenska Teatern konstaterade i ett tidigare pressmeddelande innebär beslutet en stor förlust för teatern. Men fortfarande har teatern inte för avsikt att inleda några samarbetsförhandlingar. 

- Det ekonomiska läget är ytterst utmanande, men vi har läget under kontroll. Det underlättar att vi tidigare har omarbetat hela spelplanen och därmed också har en långsiktig plan att luta tillbaka på. Nu hoppas vi kunna öppna normalt i januari utan att det skall påverka vår spelplan avsevärt. Vi har möjlighet att spela inför ett begränsat åskådarantal om situationen så kräver. Vi är också framöver rustade med alla säkerhetskrav som gällt under hösten för att skapa ett tryggt teaterbesök för alla, säger Thibblin. 

I enlighet med ett beslut som togs i fredags är alltså samtliga föreställningar fram till årsskiftet inhiberade som en följd av beslutet den 27.11 från huvudstadens coronakoordineringsgrupp.  

Totalt har Svenska Teatern tvingats ställa in 49 föreställningar som en följd av de senaste beslut som pandemin fört med sig:

Aderton föreställningar av Mary Poppins (återkommer på repertoaren i höst)
Sex föreställningar av FORK (återkommer inte på repertoaren)
Tolv föreställningar av Några av oss (återkommer i vår)
Tolv föreställningar av Diktatorn (återkommer i vår)
Den sista förställningen av Tove Jansson – visdiktaren (återkommer i vår)

Svenska Teatern kontaktar alla kunder som har köpt eller bokat biljetter till dessa föreställningar.

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close