Pappan med Asko Sarkola är tillbaka i vinter

15.12.2021 kl. 10:39
Efter 37 helt utsålda föreställningar och publikens oerhört fina respons skulle Pappan med Asko Sarkola fortsätta sitt segertåg hela förra våren. Också de föreställningarna var utsålda men pandemin satte P för vår stora publiksuccé. Vi kan glädja er med att Pappan återkommer på repertoaren med 15 nya föreställningar. Det lönar sig att vara snabb – varje gång vi släppt biljetter till Pappan har de tagit slut i ett nafs. Observera att vi spelar pjäsen endast mellan den 12 januari och 10 februari. Här nedan har vi sammanställt några recensionsutdrag från februari 2019 då Pappan hade premiär.

”Det enda man kunde önska sig av denna uppsättning är att det fanns möjlighet att sätta in mera föreställningar så att ännu fler hade en chans att se denna berörande pjäs.", skrev recensenten Åsa Gustavsson i Vasabladet.

Florian Zeller har skrivit en varm och insiktsfull berättelse om hur det är att tappa minnet. Det blir ett efterlängtat återseende när en av våra mest folkkära skådespelare Asko Sarkola åter en gång intar scenen. Så här tyckte våra recensenter efter premiåren för drygt två år sedan.

”Asko Sarkola är trovärdig i rollen som en gammal förnäm herreman, han hanterar den med en säkerhet som han förvärvat under sina dryga femtio år på scenen. Ibland glimmar det till av en exakt ton och tajmning som gjort honom till en av landets mest uppskattade skådespelare.” HBL / Rothberg

”EN FULLTRÄFF”

”Det fanns orsak att vänta sig något utöver det vanliga i samband med premiären av Pappan på Svenska Teatern. Med facit i hand är det lätt att konstatera: förväntningarna infriades. Asko Sarkolas comeback på Svenska Teatern efter 53 år i rollen som den demente fadern är en fullträff....

Trots att pjäsens grundton, är tragisk, har för det andra, den geniförklarade franske dramatikern Florian Zeller lyckligtvis inte tvekat att låta humorn träda fram på ett avgörande sätt. Det gör inte bara det mörka mera uthärdligt utan också föreställningen direkt rolig och underhållande....

Passa i så fall på att se en pjäs som roar, engagerar och lyfter fram en sjukdom man länge helst sopade längst in under mattan.” 

Egil Green / Östnyland

”BERÖRANDE OCH TRAGIKOMISK”

"Ju längre in man kommer i pjäsen avlöser både skratt och tårar varandra.... Det som gör pjäsen speciellt intressant är att Zeller i sin text utgår från den sjuke Andrés
uppfattning av världen. Han är en charmant, 80 år gammal man, som inte kan förstå varför
omgivningen beter sig obegripligt". 

Åsa Gustavsson / Vasabladet

"JAG HADE LYCKAN ATT FÅ SE DEN"

Pjäsen är gripande, Sarkola är strålande...


”Flera gånger händer det att skrattet fastnar i halsen på mig, då publiken skrattar. Skratta får man absolut, och det gör man rätt ofta i den här pjäsen. Men berättelsen Pappan väcker också många tankar." 
Anja Kuusisto / Åbo Underrättelser

”Den som ger föreställningen sin emotionella klangbotten som Andrés dotter Anne är Cecilia Paul, som i sin självklara och naturalistiska spelstil länge har varit en av mina absoluta favoritskådespelare i Finland. ... Pappan på Svenska Teatern är gediget teaterhantverk, en fungerande tragikomedi som balanserar tryggt mellan komik och drama.”
Janne Wass / NyTid

Missa inte programbladet

”Ett extra plus för det lilla men informativa programbladet, redaktör Ellen Ödahl Grönroos, som bland annat innehåller instruktioner för hur man kan skilja på vanlig glömska och demens, samt hur man bör tala och interagera med dementa. Nyttig läsning inte minst nu när åldringsvården är högaktuell.”
Siw Handroos-Kelekay / Västra Nyland
Programbladet får du digitalt här varsågod!

MER OM FÖRESTÄLLNINGEN / KÖP BILJETT

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close