Svenska Teatern inhiberar alla vårens föreställningar men lyckas undvika permitteringar

31.03.2020 kl. 15:10
Teaterbranschen drabbas hårt av coronakrisen. För att säkerställa hälsan för teaterns publik och personal har styrelsen i enlighet med regeringens beslut att förlänga perioden för restriktionerna, beslutat att inhibera alla vårens föreställningar.Svenska Teatern varslade om samarbetsförhandlingar den 23.3. I diskussionerna har teatern tillsammans med personalen nu lyckats förhandla fram ett lokalt avtal för hela personalen som möjliggör bl.a. en större flexibilitet för arrangerandet av arbetet under krisperioden.

Det lokala avtalet tidigarelägger även semestrar. Det lokala avtalet träder i kraft efter påsk och är giltigt fram till årsskiftet.

- Jag är mycket nöjd över det resultat vi nått med personalen och att vi tillsammans nu möter våra utmaningar och gör allt för att trygga teaterverksamheten och personalens välmående i dessa svåra tider, säger teaterchef Joachim Thibblin.

- Styrelsen vill tacka teaterledningen och hela personalen för den samarbetsförmåga alla uppvisat inför en utmanande situation, säger Joakim Åberg, styrelseordförande. 

- Både teaterns ledning och arbetstagarna har tänjt på sina gränser i en svår situation. Det kräver ett stort ömsesidigt förtroende och visar att vi alla gemensamt vill ta ansvar för Svenska Teatern, säger teaterns förtroendemän Max Forsman och Ann-Mari Skrabb samt förtroendeombud Lina Jonasson i en gemensam kommentar.

NYPREMIÄRER I HÖST

Teaterns föreställningar återkommer i höst. Vi jobbar som bäst med de ändringar i planerna för höstens verksamhet som det nya läget föranleder och kommer inom kort att presentera förändringarna i repertoaren.

Vi informerar om de nya speldagarna så fort som möjligt. Information om hur du ska agera ifall du haft biljetter till en av de inhiberade föreställningarna hittar du här

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close