Josefin Silén gör rollen som Mary Poppins

08.11.2019 kl. 11:30
Svenska Teaterns nästa stormusikal lockade 600 sökande, men det är bara en som får spela Mary Poppins.
- Att få spela en stor roll på Svenska Teaterns Stora scen har länge varit en dröm, så att få göra det i en så ikonisk roll som Mary Poppins känns helt magiskt, säger Josefin Silén som är uppvuxen på Sommarö i Esbo skärgård.
Lyssna då Josefin Silén sjunger för första gången ur Mary Poppins (HBL:s film från presskonfensen)

Det var i hård konkurrens som Josefin Silén valdes till rollen. Drygt 600 scenartister sökte en roll i musikalen. Av dem kallades 150 till audition och därefter filmades huvudrollskandidaterna för att godkännas av musikalmogulen Cameron Machintosh i London.

- För att klara av att gestalta den legendariska rollen Mary Poppins ställs väldigt höga krav. Du måste vara karismatisk, personlig och ha ett stort hjärta, säger musikalens regissör Markku Nenonen.

Samtliga 23 roller är klara utom en. Hela ensemblen presenteras senare, men nu kan vi alltså avslöja att det är Josefin Silén som gör världens främsta ”supernanny”.

Josefin Silén är 25 år och spelar för tillfället Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. Hon är utexaminerad från  Högskolan för Scen och Musik i Göteborg som är en av Nordens främsta musikalutbildningar. Innan dess studerade hon två år på Balettakademien i samma stad. Hon har även utbildat sig i London på West End Stage, Guild Hall School of Music and Drama: Acting in Musical Theatre och Fitzmaurice Voice Work.

-Jag ser fram emot utmaningen att ta mig an denna mystiska karaktär och att kombinera bok- och filmversionen. Då jag under auditionprocessen för en filmning till London fick på mig Marys kläder, smink och hår blev jag alldeles rörd då jag fick se mig själv i spegeln, ”Där är hon ju; Mary Poppins!", säger Silén.

SE HBL:s VIDEO DÅ JOSEFIN SJUNGER

 


LÄS MER OM JOSEFIN PÅ HENNES HEMSIDA


MER NYHETER OM MARY POPPINS

LUE KOKO JUTTU SUOMEKSI

MARY POPPINS HEMSIDA / BILJETTER

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close