Ord och många visor när Författareföreningen fyller 100 år

09.04.2019 kl. 14:44
Finlands svenska författareförening fyller 100 år och firar med en stor födelsedagsfest på Svenska Teatern den 11 maj kl. 16.00.

Alla vänner av finlandssvensk prosa, poesi, dramatik och annan litteratur är välkomna att ta del av ett mångsidigt program med dikter, musik och historia i regi av Joakim Groth. 

Tre kompositörer har anlitats för att tonsätta dikter av Thomas Brunell, Henrika Ringbom och Matilda Södergran. Vi får således ta del av nykomponerad musik av de finlandssvenska talangerna Mattias Björkas, Cecilia Damström och Markus Fagerudd.

Skådespelarna Riko Eklundh, Jonna Järnefelt, Emma Klingenberg och Kent Sjöman framför ett kollage av kärleksdikter skrivna av nuvarande och tidigare medlemmar: Claes Andersson, Diana Bredenberg, Eva-Stina Byggmästar, Bo Carpelan, Tua Forsström, Bertel Gripenberg, Jarl Hemmer, Lars Huldén, Arvid Mörne, Tove Jansson, Edith Södergran och Märta Tikkanen. Ja, också Runeberg, Topelius och Tavaststjerna har fått vara med fast de aldrig hade någon möjlighet att skriva in sig i föreningen.

Kvällen avslutas med ett lekfullt Poesiråd. I rådet sitter Juha Hurme, Kaj Kunnas, Anna-Lena Laurén, Alma Pöysti och Elisabeth Rehn.

Finlands svenska författareförening grundades för 100 år sedanoch har idag närmare 200 medlemmar. Beslutet att grunda en särskild förening för de finlandssvenska författarna fattades vid ett möte den 11 januari 1919 i Konstnärsgillets lokal i Helsingfors. Författareförening tillvaratar medlemmarnas ideella samt allmänna och gemensamma ekonomiska intressen och bevakar deras författarrätt.

Biljetter kan köpas via Svenska Teatern (tfn. 09 - 6162 1411) eller lippu.fi
Pris: 20€ + ev. serviceavgifter

forfattarna.fi

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close