Rättvisa är temat för scenmåndag den 1 april

19.03.2019 kl. 15:36
SCENMÅNDAG - måndag 1.4 kl. 19

Christoffer Mellgren, författare till pjäsen Att dela en kaka för ett samtal med filosofen Nora Hämäläinen med anledning av tematiken i pjäsen Att dela en kaka. VÄLKOMNA!

Att dela en kaka -  sex olika stora bitar om rättvisa - har premiär på Svenska Teatern 5.4.
Redan 1.4 möts emellertid dramatikern Christoffer Mellgren och filosofen Nora Hämäläinen i ett samtal om pjäsens ämne: rättvisa.

Vad är det där för begrepp som kan användas för att beskriva något så trivialt som att dela en gräddtårta och samtidigt hela världen? Går det att slå fast vad rättvisa är? Är det önskvärt att göra det?

Att tala om rättvisa är bland annat att tala om vad ett samhälle och en människa är. Det är stora men väsentliga frågor som såväl filosofin som teatern ofta ägnar sig åt - om än på olika sätt och från olika håll. Den 1.4 möts de dock i en form de har gemensamt: samtalet. Dialog, med och inför publik.

Välkomna.

•BOKA BILJETT TILL SCENMÅNDAG


• KÖP BILJETT PÅ NÄTET DIREKT


Scenmåndag
är ett  koncept som inleddes på Svenska Teatern våren 2019. Första måndagen varje månad ordnar vi diskussioner, debatter, artistsamtal och liknande program med anknytning till vår repertoar. Vi bjuder på aktuella teman och intressanta gäster. Baren är öppen!

LÄS MER OM PJÄSEN 

Att dela en kaka 


Läs även...
Fem frågor till regissör Janne Pellinen


 

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close