Modedesignern Teemu Muurimäki gör kostymerna för CHESS på svenska

01.12.2017 kl. 07:00

Den finländska modedesignern är ivrig inför sitt stora uppdrag. 

- Jag har länge drömt om att få göra dräktdesignen för en storskalig musikal i stil med CHESS på svenska. Det är härligt att jag får göra det just på Svenska Teatern och med visionären Maria Sid som regissör!

Extra inspirerande är det att vara med och göra en non-replika av detta passionerade kärleksdrama och att få skapa min egen dräktvärld i en version som ingen tidigare sett.  


Foto: Sakari Röyskö
 

Teemu Muurimäki (f. 1974) är en av Finlands främsta modedesigners. Hans eleganta klänningar har burits på slottsbalen ett flertal år, så även i år. Han utexaminerades från Konstindustriella högskolan i Helsingfors 2001 och har arbetat för både Giorgio Armani och Bottega Veneta i Milano. Sedan 2013 har Muurimäki designat damkläder för Marimekko. 2015 grundade han sitt eget klädmärke Formal Friday som han också är VD för. 

Teemu Muurimäkis design har även setts i uppsättningar på Finlands Nationalopera och -balett och i Tero Saarinen Companys dansföreställning Morphed

CHESS på svenska har premiär på Svenska Teatern 8.9.2018.
 


Se några av Teemu Muurimäkis tidigare skapelser


Läs mer om Teemu Muurimäki i Yle:s artikel

 

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close