Maria Ylipää är tillbaka på Svenska Teatern i CHESS

02.11.2017 kl. 08:33

Maria Ylipää kommer att spela en av de fyra huvudrollerna i CHESS på svenska. Hon spelar amerikanskan Florence, samma roll som Elaine Paige tolkade i originaluppsättningen. 

 -  Det är HÄRLIGT att vara tillbaka på Svenska Teatern! Jag hade en paus från musikallivet efter Kristina från Duvemåla, något jag verkligen behövde, men nu känns det roligt att börja igen. Svenska Teaterns salong har ett fantastiskt sound! Jag känner verkligen att jag kommer hem. 

Maria Ylipää är en av Finlands främsta musikalstjärnor. Hon gjorde succé som Kristina i Kristina från Duvemåla, som hade premiär på Svenska Teatern 29.2.2012. Hon vann inte enbart publikens hjärtan utan även Benny Anderssons och Björn Ulveaus och gjorde en bejublad instats som Kristina även i uppsättningarna som gick på GöteborgsOperan och på Cirkus i Stockholm.

Maria Ylipää gör sitt första uppträdande redan 6.11 när Folktinget firar Svenska Dagen i direktsänd gala från Svenska Teatern. 

De övriga tre huvudrollerna samt ensemblen avslöjas våren 2018.
CHESS på svenska har premiär 8.9.2018. Biljettförsäljningen för våren 2019 startar 15 mars
Speldagar och tider kommer upp på sidan inom några dagar. 

Till pressbilderna
Ladda pressmeddelande

 

 

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close