Konstens natt på Svenska Teatern blev en succé

25.08.2017 kl. 11:50
Programmet under konstens natt lockade hundratals människor till Svenska Teatern

Det vackra vädret satt folk i rörelse igår på konstens natt. Barn (och några vuxna) byggde fantastiska kreationer gjorda av godis och cocktailstickor i karkkitekturverkstäderna. Verkstäderna ordnades i samarbete med Arkitekturskolan Arkki.

På NICKEN vimlade det av människor som ville pröva teaterns kostymer och hattar. Barnen fick ansiktsmålning medan de vuxna kunde beundra ett urval klänningar, rekvisita och miniatyrmodeller från teaterns 150-åriga historia. Över 800 personer trivdes på NICKEN under kvällen. 

 

I AMOS-foajé höjde en kvartett från Helsingin Klezmer-yhdistys stämningen rejält. Många i publiken sjöng med och stämningen var hjärtlig. Under kvällen serverade också Café Artist traditionell judisk plockmat. Efter att de sista tonerna klingat ut förflyttade sig folk in till AMOS-scenen för att följa med en repetition av föreställningen TRO. Fullsatt!

Kvällen avslutades med en öppen repetition av Landet på Stora scenen. Många som aldrig satt sin fot på Svenska Teatern hade hittat in i salongen och publiken fyllde upp både parkett och balkonger. 

Alla evenemang under kvällen var gratis.

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close