Tunga finansnamn möts i samtal om Ingvar, IKEA och god kapitalism - kom och lyssna!

17.02.2017 kl. 16:51

I samband med föreställningen INGVAR! har Svenska Teatern bjudit in en av de största pionjärerna inom ekonomisk journalistik i Sverige. Bertil Torekull grundade nordens största finsanstidning Dagen Industri, han var också med och grundade Veckans affärer tillsammans med helsingforsfödde Erik Westerberg. Torekull har varit chefredaktör för båda nämnda finanstidningar och för Svenska Dagbladet samt ytterligare två andra tidningar. Anledningen till att Torekull är gäst i Svenska Teaterns programpunkt Foajén presenterar, är förstås för att han är mycket god vän med Ingvar Kamprad och också författare till boken Historien om IKEA. Boken blev en storsäljare som redan har översatts till 25 olika språk. Boken är utgångspunkt och källmaterial för musikpjäsen INGVAR!. Bengt Kristensson Uggla, professor vid Åbo Akademi är vår andra gäst på Stora scenen i samtalet direkt efter pjäsen INGVAR!

Foajén presenterar: DEN GODA KAPITALISTEN 

• Föreställningen INGVAR! 10.3 kl 12 - biljetter 18-35€

• Foajén presenterar Bertil Torekull och Bengt Kristensson Uggla kl 14.15.
Diskussionen är öppen för alla (fritt inträde), även de som inte sett föreställningen samma dag.

Varmt välkomna!


INGVAR! tillbaka på repertoaren - spelperiod 18.2 - 8.4 "INGVAR! är skamlöst underhållande"

"Musikalen om IKEA-miljardären Ingvar Kamprad är full av mångtydbara oneliners, här möts svensk folksjäl och religion och kapitalism i en härligt komisk satirisk patetisk underhållande genomsjungen helhet...Resultatet är skamlöst underhållande. Och det fungerar! En musikalateist som undertecknad har aldrig njutit så mycket av genren som tillsammans med Malmöensemblens uppsättning. Och fast överraskningsmomentet för mig är utraderat när jag sätter mig i Svenska Teaterns salong, trivs jag ännu en gång hur bra som helst...det fungerar! Alla sjunger tillräckligt bra, några alldeles fantastiskt." YLE VEGA / Tomas Jansson

 

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close