Tove Jansson - visdiktaren

FÖRESTÄLLNINGEN ÄR INHIBERAD PÅ GRUND AV NYA CORONA-RESTRIKTIONER

 

OBS! Scenmåndag med Emma Klingenberg och Alma Pöysti 30.11 kl. 19.30, streamas från Stora scenen utan publik på live.svenskateatern.fi

Få skådespelare känner Tove Jansson bättre än Emma Klingenberg och Alma Pöysti. Pöysti har spelat henne både på scen och på film, och Klingenberg har tolkat hennes visor, både de kända och de undangömda. Tillsammans diskuterar de sitt förhållande till den legendariska konstnären. Diskussionen ordnas medn streamas endast på Svenska Teatern live.   
 

Läs programbladet här

Från vilken källa rann Toves sångtexter? Hur kunde hon skriva visor och vers så problemfritt, vem hade lärt henne det? Vilken musik lyssnade hon själv på? Hur viktig var musiken egentligen för hennes skapande?

Och kan det verkligen stämma att Tove Jansson och Povel Ramel hade ett samarbete? Hur såg det ut i såfall? Fick Tove någonsin en sång tillägnad henne, och vem skrev då den? 

Emma Klingenberg har under de senaste två åren forskat i Tove Janssons visdikter och nu är det äntligen dags för henne att presentera sina fynd.

Tove Jansson- visdiktaren är en färggrann konsertföreställning med en stor dos humor. Följ med då Emma Klingenberg och hennes tre musiker försöker hitta svaren på frågorna ovan. Nyfunna vistexter av Tove Jansson presenteras i helt nya tonsättningar och arrangemang. Vi får också höra kända sånger ur Tove Janssons visskatt. 

Läs mera om Emma på hennes egen hemsida!

”Tove Janssons konstnärsgärning som författare och bildkonstnär är hyllad och välbekant. Men att hon också skrev en uppsjö av visor är kanske mindre känt. Emma Klingenbergs stämningsfulla konsertföreställning presenterar Janssons visskatter med både känsla och humor.”


Lasse Garoff / YLE

 


Rädda #vårthav
Donera och hjälp oss att skydda Östersjön och dess arv för kommande generationer.
Donera via Mobile Pay: 93691 


Tillståndsnummer: RA/2016/682 /31.10.2016

Begränsningar och justeringar

Svenska Teatern tar i bruk ytterligare begränsningar i salongerna för att kunna erbjuda ett tryggt teaterbesök. Samtliga föreställningar av Tove Jansson -visdiktaren på AMOS-scenen har flyttats över till nya speldatum på Stora scenen.

Kundmeddelande som skickats 18.9.2020

Konstnärligt team

På estraden: Emma Klingenberg

Musikarrangemang: Ralf Nyqvist
Piano: Kristian Nyman
Blåsinstrument m.m: Heikki Pohto
Gitarr, Cello m.m: Sampo Sundström
Scenmästare: Christoffer Österlund 
Ljuddesign: Andreas Lönnquist 
Ljusdesign: Tom Laurmaa 
Yttre öga: Lidia Bäck

En produktion av Emma Klingenberg i samarbete med Svenska Teatern.

Tack till

AV Huvudföreningen, Konstsamfundet,  Eugène, Elisabeth och Birgit Nygréns stiftelse, SFV, Svenska Kulturfonden och Tre Smeder.

Bild med tillstånd av Moomin Characters.

”Klingenbergs stämningsfulla konsertföreställning presenterar Janssons visskatter med både känsla och humor”

Emma Klingenbergs konsertföreställning gjorde succé. Det är glädjande att vi har möjlighet att ge tre nya föreställningar i november på Stora scenn och de är redan välfyllda. Läs recensenternas hyllingar i vår sammanställning nedan och snabba på att köpa dina biljetter. Bekanta dig också med teaterns säkerhetsföreskrifter innan du besöker teatern.

LÄS VÅR ARTIKEL

 

Ensemblen

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close